Mutu a speriat Vestul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul echipei naţionale, dar şi al italienilor de la Fiorentina pare a fi atras atenţia unor cluburi de top precum FC Barcelona, Olympique Lyon sau Manchester United. "Briliantul" va fi

Atacantul echipei naţionale, dar şi al italienilor de la Fiorentina pare a fi atras atenţia unor cluburi de top precum FC Barcelona, Olympique Lyon sau Manchester United. "Briliantul" va fi monitorizat şi în amicalul de diseară cu Germania (21.30, TVR 1).

Trei ani şi jumătate au trecut de la rezultatul istoric obţinut de tricolori în faţa reprezentativei Germaniei (scor 5-1, înregistrat pe 28 aprilie 2004). Acea victorie, venită după 36 de ani de secetă, a surprins foarte mult atunci. Chiar dacă este vorba tot de un amical, ca şi atunci, nemţii vor revanşa. Selecţionerul Piţurcă se va putea baza pe Marica, refăcut după răceală, nu însă şi pe Lobonţ, accidentat.

Unul dintre cei mai buni fotbalişti români ai momentului, Adrian Mutu, pare a fi devenit iar centrul atenţiei pentru mai multe cluburi de top din Europa. Golul de la Minsk, dar şi întreaga sa evoluţie contra Belarusului, nu a rămas fără urmări.

Cel mai bun jucător din Serie A, sezonul precedent, autor a două goluri şi în acest campionat, este dorit de echipe ca FC Barcelona, Olympique Lyon, Manchester United sau Dinamo Moscova. Site-ul violanews.com susţine că spaniolii chiar au înaintat o ofertă de 18 milioane de euro, dar "Briliantul" a refuzat şi a spus că va juca tot la Fiorentina.

Titularul tricolorilor la Minsk, Bogdan Lobonţ, nu va lipsi mult de pe gazon. "Nu este nimic grav. Recuperarea va dura doar două-trei zile. Am resimţit dureri la muşchii piciorului drept la antrenamente şi am considerat împreună cu selecţionerul Piţurcă şi cu medicul Pompiliu Popescu că nu este cazul să risc contra Germaniei", a spus Loby pe site-ul său personal.

Lobonţ va fi apt deci pentru partida din campionat pe care Dinamo o va disputa sămbătă, în deplasare, cu Poli Iaşi. Astfel, diseară în poartă va fi titularizat Dănuţ Coman, iar rezervă va fi Marius Popa (Poli Timişoara). De-a lungul anilor, tricolorii au învins doar de două ori Germania (1-0, în 1967 cu RFG, şi acel 5-1 din 2004), dar au şi înregistrat înfrângeri la scor (0-7 în 1942 şi 3-9 în 1940).

În haine noi

Adversarii noştri de diseară se vor prezenta într-un nou echipament de joc, marca adidas, realizat special pentru Euro 2008. Lukas Podolski, unul dintre cei mai reprezentativi jucători ai nemţilor, a fost ales pentru a îmbrăca în premieră noul tricou.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite