Mutu, "un dezastru"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul român ocupă locul şapte într-un top al celor mai nereuşite transferuri realizate vreodată de echipele din Premier League Cotidianul britanic "The Sun" a trecut în revistă

Atacantul român ocupă locul şapte într-un top al celor mai nereuşite transferuri realizate vreodată de echipele din Premier League

Cotidianul britanic "The Sun" a trecut în revistă jucătorii aduşi cu surle şi trâmbiţe în fotbalul englez şi care au părăsit pe uşa din dos prima ligă din Albion.

Internaţionalul român Adrian Mutu ocupă poziţia a şaptea în acest top. Atacantul a fost achiziţionat în 2003 cu 22 milioane de euro de către Chelsea, echipă care ulterior l-a dat afară. "Se ştiau puţine despre Mutu înainte de venirea sa de la Parma, dar după ce a fost concediat pentru că a fost depistat pozitiv cu cocaină, era puţin probabil ca fanii echipei Chelsea să îl uite prea uşor.

Faptul că a înscris şase goluri în 27 de meciuri din campionat a făcut ca la plecarea sa să se verse puţine lacrimi", scrie "The Sun". Topul dezamăgirilor este condus de ucraineanul Andrei Şevcenko, atacant cumpărat de Chelsea cu 42 de milioane de euro.

Mutu, "în top" şi la Euro

Şevcenko a marcat doar nouă goluri în 49 de meciuri jucate în Premier League. Înaintea lui Mutu în acest top sunt fotbalişti precum spaniolul Albert Luque, senegalezul El Hadji Diouf, englezul Chris Sutton sau ucraineanul Serghei Rebrov.

Acelaşi cotidian englez, "The Sun", l-a inclus pe Adrian Mutu şi în clasamentul dezamăgirilor la Euro 2008. În acest top, românul ocupă locul opt şi i s-a reproşat faptul că nu a reuşit să califice echipa naţională a României în sferturile de finală, deşi putea trimite acasă Italia dacă transforma penalty-ul din partida cu echipa campioană mondială.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite