ţSKA Moscova a câştigat Euroliga masculină de baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa rusă ţSKA Moscova a câştigat Euroliga masculină de baschet, după ce a învins, la Praga, în finală, cu scorul de 73-69 (35-30), formaţia israeliană Maccabi Tel Aviv. ţ SKA Moscova a

Echipa rusă ţSKA Moscova a câştigat Euroliga masculină de baschet, după ce a învins, la Praga, în finală, cu scorul de 73-69 (35-30), formaţia israeliană Maccabi Tel Aviv.
ţ SKA Moscova a cucerit pentru a cincea oară acest trofeu, primul după 35 de ani, în ultimele trei sezoane ruşii oprindu-se de fiecare dată în semifinalele competiţiei. Theodorus Papaloukas a marcat 18 puncte şi a reuşit şapte pase decisive, ceea ce l-a ajutat să-şi conducă echipa spre victorie, dar i-a permis să câştige şi titlul de MVP. Maccabi a ratat şansa de a deveni a treia echipă din istoria Euroligii ce reuşeşte să cucerească trofeul de trei ori la rând, aşa cum au făcut ASK Riga şi Split. Victoria din partida de la Praga a făcut ca ruşii să ajungă pe podium, într-un clasament all-time al trofeelor cucerite, la egalitate cu Maccabi. ţSKA a început foarte prost meciul şi s-a văzut condusă cu 13-0 după câteva minute de joc. La jumătatea meciului, ruşii aveau un avantaj de cinci puncte pe tabela de marcaj, scor 35-30. Maccabi a revenit senzaţional în partea a doua şi cu opt minute înainte de final conducea cu 58-56. Dar Trajan Langdon şi Matjaz Smodis au marcat zece puncte pentru ţSKA, în timp ce adversarii au reuşit unul singur, ceea ce a făcut ca ruşii să aibă un final de meci liniştit. "Sunt foarte fericit. Am evoluat împotriva unei echipe extraordinare, care a câştigat Euroliga în ultimii doi ani. Am jucat foarte inteligent şi am reuşit să cucerim trofeul după o pauză de 35 de ani", a declarat Ettore Messina, antrenorul celor de la ţSKA Moscova. Tal Burnstein, de la Maccabi, crede că, pentru formaţia sa, a fost un sezon competiţional dificil. "Faţă de 2004 sau 2005, acum am pierdut mai multe partide în Euroligă. A fost foarte, foarte greu să ajungem să jucăm cu trofeul pe masă. Suporterii nu ne dădeau prea mari şanse să ne calificăm în finală şi, tocmai de aceea, performanţa obţinută este atât de plăcută", a comentat Burnstein.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite