Morgenstern este eroul celor patru trambuline

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Austriacul Thomas Morgenstern este omul momentului în lumea săriturilor cu schiurile, el câştigând ediţia din acest an a Turneului celor Patru Trambuline.

Zborul lansat de pe trambuline nu este însă singura sa pasiune, el obţinând acum doi ani şi licenţa de pilot de avioane.  Thomas şi-a dorit din copilărie să devină un mare săritor cu schiurile. În adolescenţă şi-a pus ghetele de fotbal în dulap, înlocuindu-le cu clăpari. Din acel moment tânărul austriac a început să-şi petreacă aproape tot timpul liber pe trambuline, transformând astfel o mare pasiune într-o carieră de succes în lumea uneia dintre cele mai spectaculoase discipline de iarnă.

Dublu campion mondial de juniori, el a debutat în arena profesioniştilor în 2003, cu prilejul Turneului celor Patru Trambuline. La numai cinci zile de la încheierea celei mai prestigioase competiţii a anului din lumea săritorilor cu schiurile, la Liberec (Cehia), austriacul în vârstă de numai 16 ani avea să câştige prima etapă de Cupă Mondială la seniori. Trei ani mai târziu, la Jocurile Olimpice de la Torino, Morgenstern avea să cucerească două medalii de aur din patru posibile. În 2010, la Vancouver a obţinut o singură medalie de aur, cu echipa Austriei pe trambulina mare, iar în sezonul 2007/2008 a ieşit campion mondial după un an excelent.

Pasiunea pentru sport a lui Morgenstern nu se limitează la săriturile cu schiurile. În toamna anului 2008, ambiţiosul austriac s-a hotărât să devină pilot de raliu. "Acesta a fost visul meu cel mai mare de când mă ştiu, iar acum l-am făcut să devină realitate", mărturiseşte Morgi pe blogul său. În vara anului 2008, el a făcut echipă cu pilotul Raimund Baumschlager, ghidând maşina pe serpentinele din Erzberg ca un adevărat profesionist. Dependent de adrenalină, Thomas a obţinut în 2008 şi licenţa pentru zbor, iar acum se relaxează în timpul liber pilotând avioane. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite