Monica Iagăr a spus adio sportului de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a Grand Prix-ului "Monica Iagăr", dedicat în exclusivitate săriturii în înălţime, a fost un real succes. Sala Rapid s-a dovedit a fi locul ideal pentru un asemenea gen de

Prima ediţie a Grand Prix-ului "Monica Iagăr", dedicat în exclusivitate săriturii în înălţime, a fost un real succes. Sala Rapid s-a dovedit a fi locul ideal pentru un asemenea gen de eveniment, foarte gustat în străinătate.
Tribunele au fost pline, concursul s-a desfăşurat pe ritmuri muzicale antrenante, iar rezultalele au fost de un cert nivel internaţional. În centrul atenţiei s-a aflat, aşa cum era firesc, Monica Iagăr, dubla campioană europeană din 1998 făcându-şi cu acest prilej retragerea oficială din activitatea competiţională. Monica a participat la întrecerea feminină în afară de concurs, fiecare zbor al ei deasupra ştachetei fiind răsplătit cu aplauze de spectatori. În rest, fosta sportivă, care este în prezent asistent universitar la Academia de Poliţie, a întreţinut atmosfera, încurajându-le în permanenţă pe fetele aflate în concurs. Cel mai emoţionant moment al serii a fost festivitatea de retragere a Monicăi, alături de care au ţinut să fie prezente toate marile săritoare în înălţime ale României: Iolanda Balaş-Soter, Virginia Bonci, Cornelia Popa, Alina Astafei şi Oana Pantelimon. "Sunt extrem de emoţionată. Mă bucur că v-am reunit pe toţi aici şi că îmi iau rămas-bun într-un mod atât de plăcut", a declarat atleta, care a ţinut să mulţumească tuturor celor care i-au fost alături. Concursul propriu-zis a fost câştigat, la feminin, de cehoaica Romana Dubnova, secundată de compatrioata sa Barbora Lalakova, ambele înregistrate cu 1,95 m. Dintre românce, cea mai bună clasare a obţinut-o Oana Pantelimon, care a ocupat locul 4, cu 1,88 m. Învingătoarea a fost premiată cu 1.500 de euro, plus un bonus de 500 de euro pentru rezultat. La masculin, victoria a revenit italianului Nicola Ciotti, care a trecut peste ştacheta înălţată la 2,30 m, performanţă care i-a adus, pe lângă premiul cuvenit câştigătorului, şi un bonus de 1.500 de euro. "Sunt mulţi campioni în România care ar merita o asemenea retragere. Monica a dovedit însă că nu este doar o mare sportivă, ci şi un promotor al atletismului, reuşind să aducă la Bucureşti nume mari pe plan mondial", a declarat, la sfârşitul concursului, Octavian Belu, consilier prezidenţial pe probleme de sport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite