Monica Iagăr organizează un Grand Prix de 60.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retrasă din activitate după Campionatele Mondiale de la Helsinki, de anul trecut, fosta săritoare în înălţime Monica Iagăr revine în actualitate, ea urmând să organizeze, pe 5 februarie, un

Retrasă din activitate după Campionatele Mondiale de la Helsinki, de anul trecut, fosta săritoare în înălţime Monica Iagăr revine în actualitate, ea urmând să organizeze, pe 5 februarie, un concurs Grand Prix care îi poartă numele.
Evident, acesta este dedicat în întregime probei care a consacrat-o pe dubla campioană europeană din 1998, şi va fi găzduit de Sala Rapid. Iniţial, reuniunea ar fi trebuit să aibă loc la Floreasca, dar fosta sportivă a fost nevoită să schimbe locaţia, după ce instalaţia de căldură a sălii aflate în administrarea federaţiei de handbal s-a defectat.
"Ideea unei astfel de reuniuni mi-a venit după ce ani de zile am participat la multe concursuri de acest gen, care sunt foarte populare în Germania. M-am inspirat şi de la Serghei Bubka, care organizează în fiecare an, la Doneţk, o competiţie dedicată săriturilor cu prăjina. Concursul meu este prins în calendarul Asociaţiei Europene de Atletism şi va avea caracter anual, aceasta fiind prima ediţie. Promit că va fi un show deosebit, presărat cu multe surprize, totul urmând să se desfăşoare pe muzică, fiecare sportiv aducând propriul CD cu melodiile preferate", ne-a declarat Monica Iagăr, care a intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile. Pe listele de start sunt înscrise nume importante, precum Andrei Chubsa şi Ghenadi Moroz (Belarus), Ben Chandler (Marea Britanie), Tora Harris (SUA) şi Gregory Gabella (Franţa), toţi săritori de peste 2,30 m, dar şi românul ştefan Vasilache, medaliat cu bronz la CM în sală. La feminin vor concura, printre altele, Dora Gyorffy (Ungaria), Vita Palamar (Ucraina), Victoria Serioghina (Rusia) şi Oana Pantelimon, sportive cu rezultate de la 1,98 m în sus. Fiind retrasă din activitate şi beneficiind de renta viageră, Monica Iagăr nu va putea participa la concurs, dar va efectua câteva sărituri cu caracter demonstrativ. Bugetul concursului este de 60.000 de euro, câştigătorii, atât la masculin, cât şi la feminin, urmând să fie recompensaţi cu câte 1.500 de euro. Ocupanţii locului secund vor încasa 1.200 de euro, cei de pe locul trei câte 1.000 de euro, premiile scăzând până la 400 de euro pentru locul şase. Există şi bonusuri pentru performanţe deosebite, o săritură de 2,30 m, la masculin, şi 2,00 m, la feminin, urmând să fie răsplătite cu 1.500 de euro. Monica Iagăr va avea şi alţi invitaţi, nume grele ale atletismului mondial, între care Alina Astafei, fostă vicecampioană olimpică şi campioană europeană la înălţime, care s-a stabilit de mai mulţi ani în Germania, Stefka Kostadinova, deţinătoarea recordului lumii în această probă, acum preşedinte al Comitetului Olimpic Bulgar, şi sprinterul namibian Frankie Fredericks, cvadruplu medaliat olimpic cu argint, un foarte bun prieten al Monicăi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite