Mladen Rudonja: "Slovenia se luptă pentru locul doi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşmarul României, omul care ne-a suflat calificarea la Campionatul Mondial din 2002, spune că naţionala sa este capabilă să învingă azi Olanda şi, implicit, să-l demită pe Van Basten

Coşmarul României, omul care ne-a suflat calificarea la Campionatul Mondial din 2002, spune că naţionala sa este capabilă să învingă azi Olanda şi, implicit, să-l demită pe Van Basten

Vi-l mai amintiţi pe Mladen Rudonja? Este slovenul din cauza căruia România a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2002, după barajul cu naţionala ţării sale. După înfrângerea din tur, scor 1-2, România a remizat, scor 1-1, în Ghencea, golul slovenilor fiind reuşit de Rudonja, singurul al acestuia la echipa naţională. Mladen, care acum este preşedinte al clubului FC Koper, a acceptat un interviu în exclusivitate pentru Adevărul, în care a spus că este sigur că România va merge la Euro 2008 şi speră ca naţionala ţării sale să învingă, azi, Olanda lui Van Basten.

- Mladen, crezi că poate încurca Slovenia naţionala Olandei?
- Va fi foarte greu, dar nu imposibil. Nu uitaţi că pe teren propriu am reuşit să învingem Italia, aşa că suntem optimişti, deşi ştim că e o diferenţă mare de valoare între cele două echipe.

- Aveţi ocazia să-l demiteţi pe Van Basten, în cazul în care Slovenia nu pierde.
- Ne-am dori foarte mult să-l demitem, mai ales că olandezii au şi aşa destule probleme. Noi încă sperăm să prindem locul doi în grupă, aşa că un rezultat mare mâine (n.r. - astăzi) este obligatoriu.

- Cum vezi naţionala Sloveniei în acest moment, faţă de generaţia ta şi a lui Zahovici?
- Nu se pot compara. Acum avem o echipă tânără, care are nevoie de cât mai multe meciuri pentru a acumula experienţă şi pentru a ajunge la acelaşi nivel. Oricum, e clar că jucătorii sunt foarte talentaţi, şi cu tot respectul pentru batavi, am încredere că pot învinge Olanda.

- Cum ţi s-a părut rezultatul României la Rotterdam?
- Am văzut doar rezumatul, însă am fost impresionat. Aţi jucat foarte bine şi meritaţi felicitări, pentru că nu sunt multe echipe care pleacă neînvinse din Olanda.

- Cum vezi clasamentul final în această grupă?
- După ce am văzut până acum, cred că Olanda şi România vor ocupa primele locuri. Urmează Bulgaria şi, cu şanse foarte mici, Slovenia. Noi o să luptăm până în ultimul moment pentru locul doi. Ştiu că jucătorii noştri au mentalitatea necesară pentru a realiza surpriza.

Probabil Olanda şi România vor ocupa primele locuri
Mladen Rudonja

Slovenia - Olanda, în direct pe TVR 2

Partida dintre cele două contracandidate ale României în preliminariile CE din 2008 va fi transmisă în direct, astăzi, de TVR 2, de la 21.45. Înaintea acestei partide, Slovenia ocupă locul 5 în grupă, cu 4 puncte din 5 meciuri, fiind depăşită în clasament de Belarus, Bulgaria, România şi Olanda.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite