Mititei pentru Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid şi Dinamo n-au reuşit calificarea în grupele Cupei UEFA. Giuleştenii se pot consola doar că au rămas cu Bergodi Ore agitate şi tensionate. De asta a avut parte Cristiano Bergodi

Rapid şi Dinamo n-au reuşit calificarea în grupele Cupei UEFA. Giuleştenii se pot consola doar că au rămas cu Bergodi

Ore agitate şi tensionate. De asta a avut parte Cristiano Bergodi după ratarea calificării cu Rapid în grupele Cupei UEFA. Remiza cu chip de demon, de acasă, cu Nurnberg, scor 2-2, l-a făcut pe italian să declare după meci că va pleca. Fotbaliştii săi nu au stat cu mâinile în sân şi au luptat pentru păstrarea tehnicianului.

La antrenamentul de ieri dimineaţă, italianul le-a comunicat şi jucătorilor decizia luată. "Am avut o discuţie cu Mister la primul antrenament de după Nurnberg şi ne-a comunicat că a hotărât să îşi dea demisia. Noi am încercat să îl convingem să se răzgândească, dar e de neclintit. Nu ştiu ce va reuşi conducerea, dar după cum l-am văzut eu, e hotărât să plece.

Noi, jucătorii, am făcut tot posibilul. Ne-a spus că a fost ultimul antrenament condus de el, iar de acum ne vom pregăti cu Marian Rada", ne-a spus mâhnit, ieri, atacantul Mugurel Buga.

De la baza ProRapid, Bergodi, împreună cu secundul Rezno Rossi, s-a dus la Crowne Plaza unde s-a întâlnit şi cu cei din conducerea clubului pentru rezilierea contractului. Dar, surpriză. După o oră şi 45 de minute de discuţii, Bergodi a fost convins să revină pe banca tehnică a giuleştenilor.

"M-am grăbit puţin când am spus că îmi dau demisia. Jucătorii erau foarte afectaţi în momentul în care le-am spus că vreau să renunţ. M-au lăsat cu gura căscată când au început să mă roage şi să îmi spună că nu se poate să renunţ acum, că trebuie să mergem împreună până la capăt. Reacţia lor m-a făcut să rămân. E mai bine pentru băieţi să nu plec", a spus Bergodi, după ce a ieşit de la Crowne Plazza.

Dau vina pe arbitraj

Eliminaţi din primul tur al Cupei UEFA, dinamoviştii s-au declarat nemulţumiţi de prestaţia arbitrului nord-irlandez Mark Courtney, la meciul Elfsborg - Dinamo (0-1). "E un rezultat nedrept. Nici la divizia C nu am văzut un arbitru mai prost", a declarat dinamovistul Cristi Borcea, în timp ce antrenorul Walter Zenga vede şi jumătatea plină a paharului: "Măcar nu vom mai avea un program încărcat".

Altfel, oficialii dinamovişti au comemorat ieri şapte ani de la moartea lui Cătălin Hâldan. Fostul internaţional român a murit pe 5 octombrie 2000, în timpul unui amical al lui Dinamo la Olteniţa. În minutul 74 al jocului, Cătălin a suferit un infarct şi s-a prăbuşit pe gazon, decesul survenind la câteva minute. De atunci, Peluza Nord a stadionului Dinamo se numeşte "Peluza Cătălin Hâldan", în onoarea celui pe care fanii îl numesc "Unicul Căpitan".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite