Mitea pleacă gratis de la Ajax

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul român de 23 de ani va părăsi clubul din Amsterdam la prima ofertă bună, însă nu ia în calcul o întoarcere în ţară Calvarul lui Nicolae Mitea s-ar putea încheia în

Atacantul român de 23 de ani va părăsi clubul din Amsterdam la prima ofertă bună, însă nu ia în calcul o întoarcere în ţară

Calvarul lui Nicolae Mitea s-ar putea încheia în această vară. Trimis la a doua echipă a lui Ajax, fotbalistul e liber să-şi aleagă următoarea destinaţie.

Transferat în 2003 de Ajax Amsterdam de la Dinamo, Nicolae Mitea a fost considerat la vremea respectivă una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc. În primele două sezoane în Olanda, Mitea a confirmat, reuşind să câştige un titlu cu Ajax şi să marcheze nouă goluri în campionat.

Problemele au început din 2005, când accidentările şi schimbările dese de antrenor l-au scos din prima echipă.

La cinci ani de la sosirea la Amsterdam, românul se antrenează cu a doua echipă a clubului şi nu se gândeşte decât la plecare.

A primit un ajutor în acest sens de la conducerea "lăncierilor", care i-a semnat un act ce îi permite să plece gratuit. "Pot pleca oricând de la Ajax, am hârtia semnată din ianuarie. Pe ei nu-i mai interesează de serviciile mele şi nici pe mine de serviciile lor", ne-a declarat jucătorul, care mai are un an de contract cu olandezii.
"Mă antrenez şi joc la echipa a doua acum. Contractul mi-l plătesc, e acelaşi de la prima echipă, dar m-am săturat să joc la rezerve", se plânge Mitea.

Nu s-a înţeles cu Lazio

Mitea ar fi putut pleca la Lazio Roma în această vară, însă nu a ajuns la un acord în privinţa contractului.

"Am avut o singură ofertă, de la Lazio, dar au spus că am cerut contract prea mare şi că ei nu pot plăti un asemenea salariu. Plecând jucător liber, nu vreau să plec cu un contract mult mai mic decât aici", explică fotbalistul, care exclude o revenire în Liga I: "Sper să primesc repede o ofertă şi să plec. Nu vreau în România, pentru că sunt tânăr".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite