Mitea: "În Liga I mă întorc abia la 30 de ani!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul lui Ajax Amsterdam vrea să-şi găsească un alt angajament, dar tot în străinătate, pentru că nu este tentat, deocamdată, să revină în campionatul păstorit de Mitică Dragomir

Atacantul lui Ajax Amsterdam vrea să-şi găsească un alt angajament, dar tot în străinătate, pentru că nu este tentat, deocamdată, să revină în campionatul păstorit de Mitică Dragomir

Ultimii doi ani au fost de coşmar pentru Mitea. Calvarul pentru atacantul care ajunsese titular în echipa naţională a început când s-a accidentat la piciorul drept. A urmat apoi o nouă lovitură la glezna aceluiaşi picior. Acum, Nicky se simte foarte bine, este refăcut, şi îşi doreşte enorm să reintre în circuit. Prima mişcare: să plece de la Ajax.

Nicolae Mitea (22 de ani) a fost lansat în fotbalul de performanţă de Dinamo, al cărui produs este 100%. După doar o jumătate de sezon, fotbalistul a fost transferat la Ajax, unde evoluează din vara lui 2003. Angajamentul lui cu gruparea olandeză se mai întinde pe durata a încă unui an şi jumătate. Dar, cel căruia prietenii îi mai spun Nicky, vrea să plece din Amsterdam.

"Piciorul nu mă mai doare"

"Cred că mi-ajunge cât am stat aici, mai ales că după desele accidentări pe care le-am suferit la Ajax nu mai am şansa să demonstrez ce pot. De aceea îmi doresc să-mi găsesc o echipă. Trebuie să mă gândesc şi la viitorul meu". Jucătorul, care are un moral foarte bun acum, este convins că odată cu noul an va răsări soarele şi pe strada sa: "Sunt sută la sută refăcut. Piciorul nu mă mai doare, abia aştept să joc iar. Am lăsat deja totul în urmă. 2007 a fost pentru mine mai degrabă neplăcut. Am avut mult ghinion, dar sper să nu mai am parte de accidentări".

Chestionat în privinţa viitoarei sale echipe, Mitea a fost ferm. "Ofertele de la Dinamo şi Steaua au apărut de prin presă. Sunt doar zvonuri. Pe mine m-ar tenta să mă întorc în campionatul românesc pe la 30 de ani. Până atunci voi evolua doar în străinătate". Conştient că perioada de inactivitate l-a tras înapoi, Nicu acceptă şi oferte de la echipe mai puţin puternice: "Am auzit că cei de la Lokomotiv Moscova ar fi interesaţi de mine, ar mai fi şi nişte oferte de prin Rusia, dar să vedem ce-o ieşi".

"2008, anul meu"

Ţelul principal al lui Mitea este să revină în circuitul echipei naţionale, acolo unde ajunsese titular, înainte să înceapă calvarul. "Vreau că anul viitor să fie al meu. Vreau să joc din nou, să marchez multe goluri şi de ce nu să prind un loc la Euro. Cu băieţii de la naţională am mai vorbit. L-am sunat pe nea Piţi după victoria cu Olanda, am vorbit şi cu băieţii. Mă bucur că şi stafful tricolorilor se interesează mereu de mine. Mă ajută mult acest aspect".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite