Mită în sportul alb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multă lume solicită excluderea din circuitul profesionist a jucătorilor care primesc bani pentru a fi învinşi . În urmă cu câteva luni, agenţia de pariuri online Betfair a atras

Tot mai multă lume solicită excluderea din circuitul profesionist a jucătorilor care primesc bani pentru a fi învinşi .

În urmă cu câteva luni, agenţia de pariuri online Betfair a atras atenţia asupra meciului de tenis dintre rusul Nikolay Davydenko şi argentinianul Martin Arguello, când foarte mulţi pariori au mizat pe victoria argentianului. În respectivul meci, s-au pariat şapte milioane de dolari pe succesul lui Arguello, care s-a impus în urma abandonului lui Davydenko.

Rusul a negat că ar fi primit bani pentru a pierde respectiva partidă. Dar suspiciunile asupra jucătorilor de tenis care se lasă mituiţi pentru a pierde diverse partide s-a înteţit după ce chiar Tim Henman a afirmat acest lucru cu ocazia retragerii lui din activitatea competiţională.

Lumea tenisului vorbeşte de faptul că sârbului Novak Djokovic i-au fost promişi 255.000 dolari pentru a pierde în primul tur la turneul de la Sankt-Petersburg, dar acesta a refuzat şi nu a mai participat la competiţia din Rusia. Apoi, a ieşit la rampă belgianul Gilles Elsenner, care a afirmat că a refuzat 140.000 de dolari pentru a pierde în faţa italianului Potito Starace, în primul tur al turneului de la Wimbledon din 2005.

"La început am crezut că este o glumă proastă, pentru că mi-au fost oferiţi mulţi bani. Dar apoi am aflat că astfel de practici sunt destul de frecvente. Oricum, am refuzat", a spus Elsenner pentru postul de televiziune belgian VRT.

Şi ediţia de anul trecut de la Wimbledon a avut parte de un meci curios. În primul tur, s-au pariat nu mai puţin de 600.000 de dolari pe victoria lui Bloomfield (locul 170 ATP), în faţa argentinianului Berlocq, aflat cu 70 de poziţii mai sus. "Trebuie să oprim acest fenomen înainte să fie prea târziu. Ar trebui să se ia măsuri drastice dacă vreun jucător primeşte bani pentru a trânti meciuri", a spus căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a Marii Britanii, John Lloyd.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite