Mister KO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boxerul român Lucian Bute şi-a confirmat porecla, însă victoria acestuia a fost ironizată de Leonard Doroftei După meciul de sâmbătă dimineaţă de la Montreal, în care Bute şi-a

Boxerul român Lucian Bute şi-a confirmat porecla, însă victoria acestuia a fost ironizată de Leonard Doroftei

După meciul de sâmbătă dimineaţă de la Montreal, în care Bute şi-a apărat titlul mondial, românul l-a ironizat pe Joppy, care nu a emis nicio pretenţie în timpul celor 10 reprize. Americanul a cedat prin knockout tehnic şi l-a lăudat pe învingător: "Bute este un pugilist valoros. Merită să fie comparat cu cei mai buni!"

Lucian Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial în faţa unui fost deţinător al centurii, americanul William Joppy, ajuns la 37 de ani. Deşi s-a lăudat că românul nu este de nivelul său şi că mai bine se apuca de hochei în Canada, Joppy a pierdut prin KO tehnic în runda a 10-a şi a recunoscut că timpul său a trecut.

În schimb, Bute nu l-a iertat pe american şi i-a întors ironiile: "Mi-a lipsit doar o pereche de patine pentru a termina lupta mai repede. Joppy a uitat un lucru când a făcut acele declaraţii: Centre Bell este un loc potrivit pentru patinaj, dar şi pentru box". Românul a declarat că victoria în faţa unui fost campion mondial i-a dat multă încredere în viitor. "Am demonstrat că merit să fiu campion mondial.

Imediat după prima rundă, am ştiut că voi controla lupta. Am căpătat multă încredere în acest meci. Cred că în această seară am devenit un boxer mai bun. Am înfruntat un fost campion mondial şi am reacţionat bine", a punctat Bute.

Doroftei: "Am dormit la meci"

Fostul campion mondial la versiunea WBA Leonard Doroftei a declarat că nu avea niciun rost să asculte la radio partida câştigată de Bute: "Nu l-am văzut. Am dormit. N-am pierdut nimic, ştiam dinainte ce se va întâmpla. Adversarul lui Bute nu putea să îi creeze prea multe probleme.

Eu, când luptam, mă gândeam numai la campioni, am avut trei meciuri de titlu mondial! Astea sunt meciuri adevărate. Când îţi aperi centura şi îţi alegi tu adversarul, iar galele sunt făcute de compania ta, nu poate să fie un stres prea mare", a declarat Doroftei pentru Sport.ro, cu trimitere la gala organizată de clubul lui Bute, Interbox.

Românii, victorioşi pe linie

În gala de la Centre Bell au mai luptat doi pugilişti de origine română. Ion Ionuţ, supranumit JoJo Dan, l-a învins prin KO în runda a treia pe mexicanul Jose Leonardo Corona, iar Victor Puiu, alias Victor Lupo, şi-a păstrat titlul de campion al Canadei la categoria semimijlocie după ce s-a impus prin KO în runda a noua în faţa pugilistului peruan Leonardo Rojas.

Când galele sunt făcute de compania ta, nu este un stres prea mare. Ştiam dinainte ce se va întâmpla la
acest meci. (Leonard Doroftei)

Am demonstrat că merit să fiu campion mondial (Lucian Bute)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite