Mirel Rădoi: "Nu am avut voie să plec"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirel Rădoi a recunoscut că în luna iunie a anului trecut a părăsit fără permisiunea selecţionerului cantonamentul primei reprezentative."Recunosc acum: nu am avut voie să plec. Dar poate n-a

Mirel Rădoi a recunoscut că în luna iunie a anului trecut a părăsit fără permisiunea selecţionerului cantonamentul primei reprezentative.
"Recunosc acum: nu am avut voie să plec. Dar poate n-a fost aceasta cea mai mare greşeală a mea, ci faptul că nu am recunoscut că nu am procedat corect. Atunci însă am plecat pentru a merge la medic. Nu am plecat la discotecă. E greu să recunoşti. Dar dacă am greşit, trebuia să o fac. Un om cu personalitate aşa trebuie să procedeze. De acum încolo va trebui să recâştig încrederea selecţionerului şi locul în primul unsprezece al naţionalei", a explicat Rădoi, la prima sa convocare după opt luni. Totodată, selecţionerul Piţurcă a menţionat că s-a simţit trădat da faptul că tocmai unul dintre "copiii" săi a fugit din cantonamentul echipei naţionale. "Era ultimul la care mă aşteptam la aşa ceva, bineînţeles. Eu l-am adus la Steaua, am muncit împreună cinci ani... dar asta e viaţa. Eu am trecut prin multe şi mă aştept la orice. Sunt mulţi jucători, multe caractere, sunt foarte tineri, toată lumea e la picioarele lor când au rezultate... Cert e că îmi place cum gândeşte acum, că a recunoscut", l-a mângâiat cu vorba selecţionerul, care a adăugat că nu a dorit să-l dea exemplu pe Rădoi celorlalţi jucători prin neconvocarea lui la prima reprezentativă. "Nu am vrut asta neapărat. Însă el a părăsit cantonamentul fără să i se permită şi după aceea a continuat. Lucrurile erau simple: a plecat, îşi primea pedeapsa şi se termina de atunci", a adăugat Piţurcă.
Maftei l-a înlocuit pe Goian
Din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Heerenveen, Goian a ratat participarea la turneul din Cipru. În locul acestuia, Victor Piţurcă l-a convocat pe rapidistul Maftei. Înaintea plecării în Cipru, Piţi a explicat şi motivele pentru care au fost selecţionaţi Ianis Zicu şi Bogdan Pătraşcu. "Dacă avea un alt comportament la naţionala de tineret, Zicu era mai de mult la naţionala mare. E un jucător talentat, care a evoluat bine în ultimele jocuri ale lui Dinamo. Pătraşcu va juca pe postul lui Dorinel. E normal să mă gândesc la un înlocuitor al lui. Jocurile oficiale încep peste câteva luni şi nu ştiu ce va fi cu Dorinel. Sper să fie sănătos, dar eu trebuie să mă pregătesc pentru orice. Pătraşcu joacă titular în liga a doua italiană şi e şi căpitan la Piacenza", a rexplicat selecţionerul. Referitor la partidele din cadrul turneului cipriot, selecţionerul şi-ar dori să întâlnească şi naţionala Sloveniei, pentru că "ne-am măsura puterile şi am putea trage câteva concluzii".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite