Mirel Rădoi, fotbalist la fără frecvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul stelist a evoluat doar patru luni din ultimele 18 din cauza accidentărilor şi riscă să piardă locul la Euro 2008. Coşmarul lui Mirel Rădoi a început în vara lui 2006.

Jucătorul stelist a evoluat doar patru luni din ultimele 18 din cauza accidentărilor şi riscă să piardă locul la Euro 2008.

Coşmarul lui Mirel Rădoi a început în vara lui 2006. Nemaisuportând durerile de la genunchiul drept, stelistul a acceptat o intervenţie chirurgicală la clinica Izokinetic din Bologna. A fost începutul a 12 luni de indisponibilitate în următorul an şi jumătate.

La perioada de pauză s-au adăugat alte două luni în care Steaua s-a aflat în pauză competiţională. Prin urmare, după un calcul simplu, rezultă că Rădoi a jucat partide oficiale în doar patru luni din ultimele 18!

Accidentat la ambii genunchi, Rădoi va avea dificultăţi reale de a mai prinde un contract la o vreo echipă puternică din străinătate, ţinând cont de controalele medicale riguroase. Rădoi nu a jucat decât două partide în Liga Campionilor, în 2006, prea puţine pentru a-i creşte cota.


Este accidentat din nou


După cinci luni de indisponibilitate, Mirel Rădoi a dat iar emoţii în cantonamentul din Cipru, unde a suferit o întindere. Jucase doar o partidă amicală în Spania, contra Wislei Cracovia. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că staff-ul tehnic al roş-albaştrilor trebuie să aibă mai multă răbdare până să-l introducă pe Rădoi într-o partidă, fie ea şi amicală.


Ienei: "Doctorul este chiar el"


Printre oamenii de fotbal, părerile sunt împărţite.
Reputatul tehnician Emeric Ienei crede că Rădoi îşi mai poate demonstra clasa, dar numai dacă se reface sută la sută după această accidentare: "Poate apărea o teamă, din instinctul de conservare, dar are 27 de ani şi, deocamdată, este un jucător valoros.

Doar el ştie cel mai bine ce simte pentru că primul doctor este însuşi jucătorul. Este foarte important să nu se mintă singur din dorinţa de a juca cât mai repede", a declarat Emeric Ienei, care mai crede că Rădoi îşi poate menţine supremaţia în vestiar doar reîncepând să joace la nivelul său obişnuit.


Voinescu: "Cariera lui este pe sfârşite"


De cu totul altă părere este fostul mare portar al roş-albaştrilor, Ion Voinescu: "A intervenit şi frica. Genunchiul e cel mai solicitat. Cred că e un jucător terminat. Despre un transfer afară, să fim serioşi... Nu poate fi vorba, ăia te descoperă imediat. E păcat că un jucător de talia lui, foarte valoros, nu reuşeşte să facă saltul spre o echipă de top. Era un jucător entuziast, probabil şi din faptul că este finul lui Gigi Becali. E greu să mai revină la forma de altădată."

>> Rădoi este deocamdată un jucător valoros şi mai poate demonstra ceva la 27 de ani. Depinde de cât de bine s-a recuperat, pentru că este important să nu se mintă singur şi să forţeze Emeric Ienei, fost antrenor al Stelei



>> Despre un transfer afară... să fim serioşi! Nu poate fi vorba, ăia te descoperă imediat. E păcat că un jucător de talia lui, foarte valoros, nu mai poate să facă saltul spre o echipă de topIon Voinescu, fost portar al Stelei

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite