Mircea Lucescu, încă un trofeu în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior Doneţk a învins Dinamo Kiev cu 2-0 şi şi-a trecut în palmares a şasea Cupă a Ucrainei, într-o partidă disputată în localitatea Harkov. După o confruntare cu cinci eliminaţi,

Şahtior Doneţk a învins Dinamo Kiev cu 2-0 şi şi-a trecut în palmares a şasea Cupă a Ucrainei, într-o partidă disputată în localitatea Harkov.

După o confruntare cu cinci eliminaţi, Răzvan Raţ l-a învins pe Tiberiu Ghioane şi a avut parte de primire regească la Doneţk. Mircea Lucescu nu s-a prea bucurat de victorie, fiind mai mult îngrijorat de lipsa mai multor titulari în ultimele două etape de campionat, care se anunţă tensionate. Şahtior s-a impus prin golurile marcate de Gladki şi Gai. De la Şahtior au fost eliminaţi Brandao, Iezerski şi Gladki, iar de la Dinamo au văzut cartonaşe roşii Diakate şi Bangoura.

Momentul este într-adevăr istoric pentru clubul Şahtior, care şi-a trecut astfel în palmares a şasea cupă. Din acest motiv, jucătorii au fost primiţi regeşte la Doneţk. În centrul oraşului a fost instalată o scenă de pe care fotbaliştii au prezentat medaliile şi trofeul primit suporterilor entuziasmaţi. "Cred că a fost cel mai tensionat meci al anului, dar era normal că s-au întâlnit cele mai bune echipe din Ucraina. Una peste alta, am meritat victoria, dar a fost greu, mai ales după ce Brandao a fost eliminat. Am câştigat trofeul, dar în următoarele meciuri nu mă pot baza pe patru jucători importanţi", a spus "Il Luce".

Devansat doar de Lobanovski

Presa ucraineană a realizat un top 10 al antrenorilor care au trecut prin campionatul intern, iar Mircea Lucescu ocupă poziţia a doua, în spatele legendei Valeri Lobanovski. Şahtior şi Dinamo Kiev sunt în luptă şi pentru titlul de campioană. Cu două etape înainte de final, Şahtior este pe primul loc, cu un punct avans faţă de Dinamo Kiev.

Ce-a făcut Lucescu în patru ani la Şahtior:

- a câştigat de două ori titlul de campioană (2005, 2006)
- a câştigat de două ori Cupa Ucrainei (2004, 2008)
- două participări în grupele Ligii Campionilor (2004, 2007)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite