Mircea Lucescu e rege la Doneţk

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua oară consecutiv, şahtior Doneţk, cu Mircea Lucescu la timonă, a cucerit titlul în Ucraina, după ce a învins la baraj, cu 2-1, pe Dinamo Kiev. Acesta ar putea fi ultimul meci al

Pentru a doua oară consecutiv, şahtior Doneţk, cu Mircea Lucescu la timonă, a cucerit titlul în Ucraina, după ce a învins la baraj, cu 2-1, pe Dinamo Kiev. Acesta ar putea fi ultimul meci al tehnicianului român pe banca "minerilor", acesta aflându-se în discuţii cu Trabzonspor.
După 30 de etape, cele două rivale se aflau la egalitate de puncte, 75, pentru desemnarea campioanei fiind necesară disputarea unui meci pe teren neutru, la Krivoi Rog. Lucescu a început partida cu doi români în primul 11, Ciprian Marica şi Răzvan Raţ, primul reuşind să deschidă scorul în minutul 59, cu o lovitură de cap, după ce, tot el, cu câteva secunde înainte, trimisese balonul în bară. Kievul a replicat 20 de minute mai târziu, când Rodolfo a restabilit egalitatea, moment în care Lucescu a făcut o mutare inspirată, înlocuindu-l pe Marica cu Agahowa. În prelungiri, acesta avea să marcheze golul victoriei, tot cu capul, în minutul 100. În urma acestui succes, Lucescu bifează al 6-lea titlu din carieră, după cele obţinute cu Dinamo (1990), Rapid (1999), Galatasaray (2002), Beşiktaş (2003) şi şahtior (2005).
Aventura sa la Doneţk pare să se fi încheiat însă aici, el fiind dorit de Trabzonspor, ocupanta locului 4 în Turcia, echipă calificată în Cupa UEFA. Potrivit cotidianului "Fanatik", Lucescu va veni în această săptămână la negocieri, dorinţa sa fiind să plece din Ucraina. "Când voi veni, vom discuta detaliile", i-ar fi spus Lucescu prin telefon lui Ibrahim Haciosmanoglu, unul dintre oficialii clubului turc. Românul s-a mai aflat în vederile lui Trabzonspor şi în luna ianuarie, numele său fiind vehiculat şi pentru postul de selecţioner al Turciei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite