Miracolul nu a avut loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa feminină de handbal a ţării noastre a terminat la egalitate, 26-26 (13-9), returul barajului cu Serbia-Muntenegru, ratând astfel calificarea la turneul final. În prima manşă,

Reprezentativa feminină de handbal a ţării noastre a terminat la egalitate, 26-26 (13-9), returul barajului cu Serbia-Muntenegru, ratând astfel calificarea la turneul final. În prima manşă, ex-iugoslavele se impuseseră, la Bucureşti, cu 25-21.
În partida de la Kragujevac, tricolorele au jucat ca nişte veritabile vicecampioane mondiale doar ceva mai mult de o repriză. Totul a mers perfect pentru fetele lui Gheorghe Tadici, care la pauză recuperaseră deja diferenţa din prima manşă. Luminiţa Huţupan (18 intervenţii reuşite în tot meciul) a închis perfect poarta, în faţa sa apărarea a ridicat un zid greu de trecut, iar în atac Ionela Gâlcă şi Narcisa Lecuşanu au găsit cu uşurinţă drumul spre gol. Totul nu a durat însă decât 35 de minute, când tabela arăta 17-11 pentru România, scor la care biletele pentru Europene se aflau în buzunarul nostru. Ceea ce a urmat a fost parcă o repetare a coşmarului trăit în meciul tur. A fost suficient ca Valentina Elisei să rateze o aruncare de la 7 metri, şi totul s-a năruit. Norocul s-a mutat la poarta excelent păzită de Derici, Cristina Vărzaru a părăsit terenul accidentată la umărul stâng (se pare că ar fi vorba despre o ruptură de ligamente) iar Tadici, care a pierdut încă o dată duelul tactic cu Anja Andersen, nu a fost capabil să-şi trezească elevele din amorţeală. Timp de nouă minute, tricolorele nu au reuşit nici măcar un gol, chiar şi în situaţii de om în plus, primind în schimb 7. Pe fondul unei degringolade totale, Serbia s-a desprins uşor la 26-22 (min. 57), soarta calificării fiind pecetluită. Pentru prima oară în istorie, România va vedea Campionatul European la televizor şi, tot pentru prima oară, o vicecampioană a lumii ratează prezenţa la turneul final al CE. La sfârşitul meciului, cea mai bună dintre handbalistele noastre, Luminiţa Huţupan, a izbucnit în plâns: "Suntem nişte proaste. Am pierdut pe mâna noastră". Jucătoarea nu s-a mai întors în ţară, plecând direct la Skopje, unde a fost invitată să participe la meciul de retragere al celebrei Indira Kastratovic. Gheorghe Tadici nu şi-a ascuns nici el amărăciunea: "Nu putem câştiga doar intrând pe teren. Trebuie să mai şi joci. Fetele trebuie să fie conştiente că ele sunt primele perdante". Concluzia a tras-o preşedintele FRH, Cristian Gaţu: "A fost un duş rece, din care trebuie să tragem învăţămintele care se impun. Nu vom împuşca pe nimeni. Calificarea s-a pierdut la Bucureşti".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite