Milanezii sunt stăpânii Europei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a învins pe FC Sevilla în Supercupa Europei, scor 3-1, trupa lui Ancelotti şi-a consolidat poziţia de cea mai galonată echipă de fotbal din lume. Fotbaliştii miliardarului

După ce a învins pe FC Sevilla în Supercupa Europei, scor 3-1, trupa lui Ancelotti şi-a consolidat poziţia de cea mai galonată echipă de fotbal din lume.

Fotbaliştii miliardarului Silvio Berlusconi au demonstrat încă o dată că ora exactă în fotbalul european se dă la Milano. Victoria cu 3-1, de vineri seară, în faţa unei formaţii andaluze îndoliate după dispariţia lui Antonio Puerta a adus în vitrina "diavolilor" cel de-al 17-lea trofeu internaţional, record aboslut în fotbalul mondial.

Spectacolul fotbalistic de pe stadionul Luis II din Monaco a stat sub semnul tragediei care a lovit-o pe FC Sevilla, moartea mijlocaşului de 22 de ani Antonio Puerta. Toţi fotbaliştii de pe teren au purtat pe spate, pe lângă numele propriu, şi pe cel al internaţionalului spaniol. Andaluzii ar fi dorit să câştige trofeul pentru colegul lor dispărut. Au sperat 40 de minute după golul lui Renato.

Oportunistul Inzaghi (55), execuţia fenomenală a lui Iankulovski (62) şi golul lui Kaka (87) au spulberat visele spaniolilor de a câştiga al şaselea trofeu în ultimii doi ani. Jucătorul meciului a fost desemnat Andrea Pirlo, probabil cel mai bun pasator din fotbalul european. Milanul a cucerit astfel al 17-lea trofeu internaţional, cu două mai mult decât Real Madrid şi argentinienii de la Boca Juniors.

"Onore a Puerta" Galeria Sevilliei, la fel ca şi jucătorii andaluzi, au transformat partida într-un omagiu adus lui Antonio Puerta, decedat luni după ce în zilele precedente a suferit cinci stopuri cardiace. "Onore a Puerta" stătea scris pe un banner al galeriei andaluze. Înaintea partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria internaţionalului spaniol. După golul înscris de Renato, spaniolii s-au bucurat moderat, strângându-se în cerc şi arătând cu degetele spre cer.

Antrenorul lui FC Sevilla, Juande Ramos, a declarat că echipa sa a avut multe atuuri vineri seară, dar că a pierdut în faţa unei echipe foarte valorose: "Am vrut să câştigăm pentru Puerta, am fost motivaţi, am controlat jocul în prima repriză, am înscris primii aşa că nu avem nicio scuză. Milan a meritat să câştige pentru că a demonstrat că este o echipă mare", a precizat spaniolul. "Am întâlnit o echipă foarte valoroasă, periculoasă, agresivă, şi am suferit mult în prima repriză", a declarat şi tehnicianul învingătorilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite