Fără Milan şi Liverpool

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a merge direct în grupele Ligii Campionilor, Dinamo trebuie să se roage ca niciuna din cele două echipe să nu câştige actuala ediţie a celei mai importante competiţii din lume

Pentru a merge direct în grupele Ligii Campionilor, Dinamo trebuie să se roage ca niciuna din cele două echipe să nu câştige actuala ediţie a celei mai importante competiţii din lume

Marile surprize din optimile Ligii Campionilor afectează şi echipele româneşti. Granzi precum Inter, Barcelona sau Lyon, favorite la trofeu, au fost eliminate. Cele trei au mari şanse să triumfe şi în competiţiile interne, iar faptul că au ieşit prematur din această competiţie a produs frisoane în "Ştefan cel Mare".

Cum Dinamo pare că a acontat deja titlul, "câinii" trebuie să spere acum că viitoarea deţinătoare a Ligii Campionilor va reuşi să se claseze pe primele două locuri şi în competiţia internă. În acest caz, elevii lui Mircea Rednic vor juca direct în grupele LC în stagiunea 2007-2008, urmând să scape de tururile preliminare. Celtic Glasgow a fost în aceeaşi situaţie anul trecut. Campioană a Scoţiei, această echipă s-a calificat direct în grupe, după ce FC Barcelona a învins pe Arsenal în finala de la Paris, reuşind în acelaşi sezon să se încoroneze drept campioană a Spaniei.

Manchester United şi PSV, favoritele

Din echipele rămase în competiţie în acest sezon de Ligă, liderii din Anglia şi din Olanda, Manchester şi, respectiv, PSV Eindhoven, dar şi echipe precum Valencia, Chelsea, Bayern sau AS Roma au cele mai mari şanse să ajute pe Dinamo. Acestea ar putea să ocupe unul dintre primele două locuri în campionat.

Dacă una dintre ele mai ia şi Liga, eliberează un loc pentru grupe, iar acel loc i-ar reveni campioanei României. În cazul în care vor avea ghinion şi vom avea o finală Liverpool - AC Milan, două echipe fără şanse la primele două locuri în campionat, roş-albii vor fi nevoiţi să joace, ca şi ocupanta locului doi din Liga I, în turul trei preliminar, situaţie în care nu vor fi capi de serie, deci vor întâlni un adversar foarte tare.

Echipe care ar putea ajuta campioana României:

Manchester - lider în Premier League
PSV - lider în Olanda
Valencia - cu şanse mari la titlu în Spania
Chelsea - la 9 puncte de primul loc
AS Roma - cu şanse mari la locul 2
Bayern - la 6 puncte de liderul Schalke

Echipe care au şanse mici la locul doi:

Liverpool - la 10 puncte de al doilea loc din Premier League
AC Milan - la 14 puncte de al doilea loc din Serie A

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite