Middlesbrough, un oraş marcat de delincvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situat pe malul râului Tees, Middlesbrough este un oraş industrial din nord-estul Angliei, cu o populaţie de aproximativ 140.000 de locuitori, putându-se compara, din acest punct de vedere, cu

Situat pe malul râului Tees, Middlesbrough este un oraş industrial din nord-estul Angliei, cu o populaţie de aproximativ 140.000 de locuitori, putându-se compara, din acest punct de vedere, cu Buzăul de la noi.
Deşi a fost atestat documentar cu mai bine de o mie de ani în urmă, la începutul secolului XIX, Middlesbrough nu se mândrea decât cu patru ferme. Treptat, sfârşitul secolului a adus consacrarea urbei ca oraş industrial, cunoscut pentru extragerea şi prelucrarea minereului de fier. Spre deosebire de alte oraşe din Albion, Middlesbrough nu are prea multe clădiri vechi, doar Acklam Hall, construit în 1680, şi Ormesby Hall (1740) fiind excepţiile de la regulă. Un alt punct de atracţie este casa în care a venit pe lume celebrul navigator James Cook şi care se află în Marton, o suburbie a oraşului.
Oraşul Middlesbrough iese în evidenţă la capitolul delincvenţă. Localitatea se numără constant printre primele zece localităţi cu cea mai ridicată rată a criminalităţii din Anglia. În urmă cu câţiva ani, Middlesbrough ocupa chiar un deloc onorant loc patru în Albion, după numărul de infracţiuni, fiind devansat doar de Manchester, Nottingham şi Londra. Chiar dacă este cunoscută printre microbiştii englezi drept echipa care nu a câştigat nimic, deşi a fost înfiinţată în 1876, FC Middlesbrough reprezintă unul dintre puţinele motive pentru care oraşul se remarcă pe harta Regatului Unit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite