Microbiştii se revoltă: unde vedem meciurile?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii sunt nemulţumiţi că Liga I nu mai e accesibilă ca altădată Decizia trustului Intact de a transmite meciurile din Liga I pe canalul sportiv GSP TV, accesibil doar abonaţilor

Românii sunt nemulţumiţi că Liga I nu mai e accesibilă ca altădată

Decizia trustului Intact de a transmite meciurile din Liga I pe canalul sportiv GSP TV, accesibil doar abonaţilor RCS&RDS, a stârnit îngrijorare printre microbişti.

Printre cei mai afectaţi de această decizie se numără şi bucureştenii. Oamenii acuză un blat între Liga Profesionistă de Fotbal şi Antena 1 şi cred că totul e doar o stratagemă comercială de a-i determina să se aboneze la RCS.

În cartierul bucureştean Drumul Taberei, abonaţii UPC sunt pur şi simplu revoltaţi. "Nu este bine deloc. Soţul meu este microbist şi ar vrea să vadă şi el meciurile", ne-a declarat Mirela (37 ani), locatară a unui bloc de pe strada Haiducului.

Un alt bucureştean inoculat cu microbul fotbalului nici nu concepe să piardă meciurile echipei favorite. Gheorghe Drăgan (69 ani), abonat UPC, este rapidist de când se ştie. "Cum să nu văd meciurile, mai ales acum, când Rapiduleţul s-a întărit cu atâţia jucători din străinătate şi trage la titlu sezonul ăsta?!", se întreabă retoric bărbatul.

Revolta bărbaţilor

La sediile UPC, bucureştenii se interesează dacă vor avea acces la noul canal sportiv lansat de Antena 1. "Lumea a început să întrebe, mai ales bărbaţii. Unii erau foarte supăraţi că nu vor vedea meciurile", ne-a declarat o casieră de la UPC.

Potrivit femeii, au fost şi abonaţi care au ameninţat că vor migra la RCS dacă nu vor putea recepţiona GSP TV. "Nu-i înţeleg pe bărbaţi. Decât să se uite toată ziua la meciuri, mai bine şi-ar scoate în oraş nevestele sau prietenele", a mai spus casiera.

Cum era de aşteptat, cei cărora fotbalul le este indiferent nu sunt afectaţi că nu vor putea vedea meciurile la televizor. "Dacă totul este legal, n-am nimic împotrivă. Oricum, nu sunt microbist, iar la meciuri mă uit doar la cele ale naţionalei. Dacă aş fi fost un împătimit al fotbalului, probabil că i-aş fi înjurat pe cei care au luat această decizie", ne-a declarat George (37 ani), abonat UPC.

Boom TV vrea să preia emisiunile GSP TV

În situaţia de a nu putea vedea meciurile sunt şi abonaţii firmei de televiziune prin satelit Boom TV, care are mulţi abonaţi în Capitală.

"Ne întreabă clienţii cum vor putea şi ei să vadă meciurile şi nu ştim ce să le răspundem. Este anormal, pentru că vedem la televizor meciuri din Italia sau Spania, dar nu putem să le vedem pe ale noastre", ne-a declarat Radu (40 ani), angajatul unei firme subcontractoare a Boom TV.

Potrivit acestuia, firma RCS nu are acoperire naţională, fiind prezentă doar în marile oraşe, iar dacă provincia nu va vedea meciurile la televizor, va fi o mare problemă. Bărbatul spune că Boom TV, pentru a-şi mulţumi clienţii, va fi interesată să preia emisiunile GSP TV şi, implicit, meciurile Ligii 1.

Marea câştigătoare este societatea RCS&RDS

Societatea RCS&RDS este singurul câştigător al acestei situaţii. Reprezentanţii RCS nu-şi pot ascunde satisfacţia că vor câştiga noi clienţi, în detrimentul altor firme de televiziune prin cablu.

"Mulţi bucureşteni s-au abonat la noi pentru a putea recepţiona GSP TV. Evident, oamenii sunt foarte interesaţi de meciurile din Liga 1", ne-a declarat o tânără de la relaţii cu publicul. Femeia ne-a confirmat că majoritatea noilor abonaţi au migrat de la firmele concurente.

RCS&RDS şi serviciul de televiziune digitală Digi TV Cablu au introdus deja în grila de programe canalul sportiv GSP TV, în pachetul de bază, care va emite însă începând cu sfârşitul acestei săptămâni. Pe frecvenţa alocată acestui post, abonaţii RCS şi Digi TV sunt anunţaţi că doar pe GSP TV vor putea viziona meciurile de fotbal ale Ligii I. RCS estimează că numărul celor care se vor abona datorită contractului de exclusivitate încheiat cu GSP TV va fi de ordinul miilor.

Dacă aş fi fost un împătimit al fotbalului, probabil că i-aş fi înjurat pe cei care au luat această decizie
George, abonat UPC

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite