"Mi-ar plăcea să joc la FC Argeş"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are 26 de ani, un event, obţinut la finalul sezonului 2003-2004 şi încă o Cupă a României (2005), toate cucerite în tricoul lui Dinamo. Din păcate, pentru Adrian Iordache a urmat apoi o

Are 26 de ani, un event, obţinut la finalul sezonului 2003-2004 şi încă o Cupă a României (2005), toate cucerite în tricoul lui Dinamo. Din păcate, pentru Adrian Iordache a urmat apoi o perioadă cenuşie. De la un accident de maşină, petrecut în toamna lui 2004, în urma căruia o persoană a decedat, Iordache a avut mult de pătimit. şi-a pierdut postul de titular, a "vegetat" pe urmă în lotul "câinilor", pentru ca turul sezonului 2005-2006 să-l găsească la Dinamo II. În ianuarie 2006 a emigrat în Rusia la Shinnik Yaroslav. Deşi mai are un an de contract cu ex-sovieticii, Adi a ales să revină în Liga I, la FC Argeş, convins că nu este un jucător terminat.
"Nu întâmplător am ales să mă transfer în Rusia, la Shinnik Iaroslav, un oraş de provincie, destul de mare, dar liniştit. Voiam să uit de tot", ne-a spus Iordache. Conştient că accidentul din 2004 îi va atârna ca o tinichea de picior, Adi dovedeşte maturitate în discursul său: "Sincer, nu mai vreau să comentez ce a fost atunci. Eu mă simt nevinovat, pentru că ştiu că nu din cauza mea a murit acel om. Nu mai bag în seamă răutăţile".
Vrea să revină măcar pentru şase luni în Liga 1
Cel cunoscut şi sub porecla de "Jordache" nu a reuşit să depăşească ghinioanele nici în acest an. Shinnik nu face parte dintre cluburile de tradiţie şi de forţă din Rusia. Este o echipă de jumătatea clasamentului. Din păcate însă, la finalul campionatului, petrecut în acest weekend, echipa a retrogradat, terminând pe ultimul loc. "Deşi mai am un an de contract, până în iarna anului viitor, mi-ar plăcea să revin în campionatul românesc", se confesează fundaşul. Firesc, vine întrebarea: De ce? "Pentru că vreau să joc. Nu se pune problema rezilierii contractului, deoarece ruşii cer mult pe mine, dar sper măcar într-un împrumut. Pentru început până la vară, după care vom vedea, pentru că voi intra în ultimele şase luni şi voi putea pleca liber". Chestionat în privinţa ofertelor, Iordache a replicat: "Să ştiţi că există. Sunt mai multe echipe care m-au ofertat, dar, dacă ar fi după mine, mie mi-ar plăcea să joc la FC Argeş. ştiţi de ce? Pentru că, deşi sunt piteştean get-beget, nu am apucat să joc niciodată pentru acest club". Iordache va reveni azi în ţară, urmând a semna un angajament cu echipa din Trivale.
Dorinţa fotbalistului de a reveni în campionatul intern surprinde, chiar dacă Iordache nu evoluează la o echipă de top. "Nu e vorba de bani. Din acest punct de vedere sunt mulţumit. Dar, eu nu m-am apucat de fotbal doar pentru a câştiga bani. Am 26 de ani şi consider că nu mi-am spus ultimul cuvânt. Mai mult, Rusia are un campionat care este mult mai puternic ca cel din ţară. Se investesc mult mai mulţi bani aici şi în infrastructură, dar şi în transferuri", ne explică Adi. Apoi, tot el face lumină: "Aici sunt foarte multe echipe care preferă să joace pe terenuri sintetice. Din acest motiv, organismul este suprasolicitat la maximum. Eu am avut parte de două accidentări care m-au ţinut departe de gazon. Ca să vă faceţi o idee, nu am jucat decât în 13 meciuri din 30. Dar nici antrenorul nu m-a avut la inimă. Deşi eram rezervă, iar echipa pierdea acasă cu 5-1 sau 6-1, eu tot pe bancă rămâneam la meciurile următoare. Plus că pentru fiecare partidă jucată primeam câte un bonus. Shinnik a început prost campionatul şi deja după primul sfert al întrecerii eram pretendenţi la retrogradare. În aceste condiţii, conducătorii clubului nu au vrut să mai arunce cu banii, şi de aici."
Dinamo, o despărţire tristă
Adrian Iordache, care este impresariat de Ana-Maria Prodan, nu are colegi români la Shinnik. În schimb, vorbeşte mult la telefon şi chiar se întâlneşte cu alţi conaţionali aflaţi în Rusia. "Cu şoavă şi Pompiliu Stoica (n.r. primul joacă la Samara, al doilea joacă la FC Moscova) vorbesc tot timpul. Dar şi cu Florescu şi Dancia, legitimaţi la Torpedo Moscova am ţinut legătura. Este bine să ştii că nu eşti singur". Iordache nu s-a rupt însă în această perioadă de foştii săi coechipieri de la Dinamo. "Am aici o antenă performantă, la care privesc toate meciurile importante. Am păstrat legătura cu băieţii". Iordache se întristează puţin când discuţia atinge inevitabil şi punctul despărţirii de clubul din "ştefan cel Mare". "Acum mi-a trecut. Nu a fost o despărţire prietenoasă, dar asta e. Până la urmă să ştiţi că în cazul meu a funcţionat zicala
tot răul spre bine
. M-a surprins şi bucurat însă parcursul foarte bun al lui Dinamo din acest start de campionat. Eu zic că au meritat, mai ales că au câştigat şi derby-urile cu Steaua şi Rapid. Acum nu le doresc decât să continue astfel şi să se califice în primăvara europeană. Păcat că n-au câştigat la Bruges, pentru că meritau. Sper să aibă un parcurs cât mai lung".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite