Meşterul Borcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai multe anchete de sfârşit de an îl dau pe Cristi Borcea drept conducătorul numărul unu din fotbalul românesc. Din moment ce Ionel Ganea, golgheterul Ligii I, a jucat gratis pentru Dinamo

Tot mai multe anchete de sfârşit de an îl dau pe Cristi Borcea drept conducătorul numărul unu din fotbalul românesc. Din moment ce Ionel Ganea, golgheterul Ligii I, a jucat gratis pentru Dinamo un tur întreg, alegerea e mai mult decât firească. A câştigat 180.000 de euro din salariu, prime şi bonusuri, dar ca să plece din curtea roş-albilor a înapoiat întreaga sumă. Fostul internaţional a şi glumit pe această temă: "Dacă-mi daţi şi golurile înapoi, ar fi bine", a făcut haz de necaz jucătorul în vârstă de 33 de ani care şi-a cumpărat bilet în Rapidul lui Copos.
E şi ăsta un management productiv. Unii să joace, s-o facă bine, să dea o căruţă de goluri, iar Borcea să danseze la balul de sfârşit de an, de la restaurantul "Doi Cocoşi", la 13 puncte diferenţă de rivala şi locul secund, Steaua. Rapid a dat 1,2 milioane pe australianul Griffiths care a confundat fotbalul cu o altă meserie din moment ce reuşitele sale în tricoul alb-vişiniu au cam lipsit. Aici, Borcea a fost mai tare decât Copos, care s-a autointitulat într-o declaraţie tv drept "cel mai mare fraier investitor al anului". Nu-l suspectez pe fostul cofetar de Dorobanţi de vreo brumă de sinceritate, dar acum chiar a avut dreptate.
Printre cei care se consideră mari manageri de club se numără şi stelistul Meme Stoica, cu voia dumneavoastră nu ultimul pe listă. A dat 600.000 de dolari pe Carlos, 300.000 pe Saban, iar acum nu ştie cum să scape de ei la ghionturile lui Gigi Becali. Asta chiar dacă pe plan intern a mai nimerit un Nicoliţă, un Iacob sau un Cristocea. Dar din ultimele trei nume doar ultimul a venit în anul de graţie 2006. Aşa că Borcea e pe primul loc şi în clasament, şi la bani cheltuiţi. Stă mai prost la linişte, fiindcă e inadmisibil ca un lider la o asemenea diferenţă să aibă parte de atâtea frământări şi discuţii în contradictoriu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite