Messi, „câinii“ şi „extratereştrii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo s-a comportat onorabil în faţa celei mai puternice echipe din lume, în care starul argentinian n-a strălucit, dar şi-a făcut jocul obişnuit, reuşind să marcheze în poarta lui Bălgrădean.

Dinamo-Barcelona sau Messi la Bucureşti? Ce a însemnat amicalul de pe „Arena Naţională" pentru români? Dacă ar fi să ne luăm după numărul de plătitori la cel mai răsunător meci disputat în ultimii ani în România, niciuna dintre variante n-a fost suficient de motivantă pentru fani. Stadionul nu s-a umplut, cu toate eforturile făcute de organizatori, care au vândut bilete şi online, şi la case, şi ziua, şi noaptea, ba chiar şi după începerea partidei. N-au fost mai mult de 40.000 de oameni în tribune. În bani, absenţa publicului înseamnă o gaură financiară pentru firma lui Adrian Thiess, cea care a adus Barça la Bucureşti. De altfel, Thiess şi-a declarat ieri nemulţumirea vizavi de suportul acordat unui astfel de eveniment.

„M-au deranjat declaraţiile făcute vizavi de meci. Păi chiar şi sâmbătă mai erau unii care se întrebau dacă vine şi Messi, când Messi era deja la Bucureşti. Până se schimbă lucrurile în fotbalul românesc vom organiza astfel de meciuri la Budapesta. Era mai bine dacă duceam Barça acolo", a tunat CEO de la Thiess Holding. Tot el a luat la ţintă şi Guvernul lui Ponta.

„Am vorbit cu ministrul Dezvoltării, prezent la meci, şi l-am întrebat cum e posibil să se pună logoul României pe afişele de la concertul lui Lady Gaga, pentru un milion de euro, iar venirea Barcelonei la Bucureşti să fie trecută cu vederea. Păi se compară vizibilitatea pe care ţi-o face un meci cu Barça cu cea pe care ţi-o aduc 5.000 de oameni care vin la Lady Gaga? Niciodată! Şi totuşi, Guvernul a preferat a doua variantă", a mai spus supărat omul de afaceri. Dacă s-ar uita însă la tot ce a făcut Guvernul Ponta, Thiess n-ar avea de ce să fie aşa mirat.

Cristi Balaj a făcut poza vieţii  Fotografii: răzvan păsărică

50.000 de euro pentru catering

Politicienii n-au scăpat însă ocazia de a petrece o seară mondenă la stadion. Îmbrăcaţi la patru ace, parfumaţi scump, şi, după caz, având la braţ jumătăţi strălucitoare, oamenii care ar trebui să se ocupe de destinul României s-au înghesuit la tribuna VIP a stadionului.

„Interimarul" Crin Antonescu, alături de soţie, şi de „fostul" Emil Constantinescu, Vanghelie, Dan Diaconescu, Vadim, Onţanu şi destui alţii au venit să vadă Barça lui Messi. Cea mai de lux zonă din stadion, unde un bilet a costat 935 de lei, a avut şi alţi oaspeţi: Hagi, Piţurcă, Gică Popescu, Ghiţă Mureşan, Ion Ţiriac, Ion Ion Ţiriac, Karim Ţiriac (fiul româno-egiptean al magnatului), Ilie Năstase cu Brigitte, actorul american Andy Garcia, flancat de Bobby Păunescu şi Dragoş Săvulescu, ultimul având şi rolul de şofer, şi lista poate continua.

A lipsit Shakira, despre care s-a spus că va veni să-l vadă pe Pique, însă posibil doar ca să se forţeze vânzarea de bilete. Organizatorii au investit 50.000 de euro în cateringul de la VIP, unde plătitorii s-au putut delecta cu mâncăruri şi băuturi alese, de la creveţi şi somon fume până la whisky de 18 ani şi şampanie fără zahăr.

Cristi Balaj a făcut poza vieţii p Fotografii: răzvan păsărică

Ilie Năstase şi Brigitte Sfăt, mereu împreună

Curtean a luat tricoul argentinianului

Dacă în tribună lucrurile au fost ok, în privinţa gazonului nu se poate spune acelaşi lucru. Suprafaţa de joc, vopsită pe ultima sută de metri, a arătat inestetic şi, conform spuselor antrenorului de la Barcelona, i-a deranjat pe „extratereştri". „Aş fi vrut ca unii jucători să joace mai mult, dar calitatea gazonului a împiedicat acest lucru. Gazonul a fost un adversar dificil pentru jocul nostru", a spus Tito Vilanova. El l-a ţinut însă pe teren pe Messi, conform contractului, cel puţin 70 de minute, iar decarul spaniolilor a stârnit aplauze la fiecare atingere de balon. De altfel, judecând după agitaţia din jurul lui, argentinianul a fost principala miză a meciului.

Toţi ochii, toate bliţurile, toate camerele pe el. Puţini au fost însă cei care au reuşit să-l atingă. Cel mai câştigat se poate considera dinamovistul Curtean, care la final a obţinut tricoul superstarului. Paradoxal, Curtean ţine cu Real Madrid şi e mare fan Cristiano Ronaldo, dar tricoul lui Messi i-ar putea schimba preferinţele. Şi puştii care au condus echipele pe teren s-au bucurat de atingerea lui Messi.

Ilie Năstase şi Brigitte Sfăt, mereu împreună

I-au strigat numele înainte ca acesta să iasă la încălzire, iar Leo a bătut palma cu ei zâmbind ştrengăreşte. Omul care valorează 100 de milioane de euro pare un adolescent înlănţuit de clauze comerciale. E mina de aur a  Barcelonei şi nimeni nu se poate bucura de el decât contra cost. Messi n-a dat nicio declaraţie şi a fost însoţit permanent de bodyguarzi, care-i ţineau la distanţă pe doritorii de fotografii sau autografe. Şi totuşi, la plecare, el s-a oprit să facă poze cu doi români imobilizaţi în scaune cu rotile şi cu o tânără aflată în apropiere, făcându-le un semn scurt paznicilor, cum că totul e sub control. Apoi s-a urcat în autocar şi dus a fost.

David Villa l-a remarcat pe Ţucudean

Şi ceilalţi catalani au fost la fel de scumpi la vorbă şi la vedere. Pe timpul celor 27 de ore în care s-au aflat la Bucureşti, catalanii n-au ieşit din hotel, preferând, în ziua partidei, să urmărească la televizor întrecerile de la Jocurile Olimpice în loc să meargă la Casa Poporului. Iar după meci au ieşit de la vestiare valvârtej fără a da declaraţii. Doar David Villa s-a oprit pentru câteva vorbe, având însă şi un motiv anume.

Crin Antonescu şi soţia sa au părăsit încântaţi stadionul



Revenise pe gazon după o pauză de opt luni. După ce a anunţat cât de fericit e că s-a întors în iarbă şi că abia aşteaptă să redevină titular, el a vorbit frumos şi despre Dinamo. „Mi s-a părut o echipă cu un fotbal bun, iar vârful lor de atac (n.r. - Ţucudean) e un jucător incredibil de puternic", a spus cel mai bun marcator din istoria naţionalei Spaniei. Ţucu-gol, omul elogiat de Villa, n-a fost însă la fel de amabil. „Fotbaliştii Barcelonei sunt la fel ca oricare alţii, doar că joacă foarte bine. Pique? Un fundaş normal. N-am făcut schimb de tricou cu nimeni, pentru că, dacă vreau un tricou cu Barcelona, mă duc la magazin şi mi-l cumpăr", a spus atacantul de 22 de ani, autorul celei mai mari ocazii a „câinilor".

Crin Antonescu şi soţia sa au părăsit încântaţi stadionul

David Villa l-a urecheat pe Mascherano

Un dinamovist a „ciordit" şosetele lui Iniesta

„Am luat prosopul lui Pique şi şosetele lui Iniesta", ţipa fericit după meci un individ în parcarea dinspre vestiare. Respectivul e poreclit „Mopsu" şi e un fan declarat al naţionalei şi al lui Dinamo, însoţind aceste echipe în multe deplasări. El a avut norocul de a face rost de un ecuson care i-a permis accesul în toate zonele stadionului şi a putut intra şi în vestiarul „extratereştrilor", de unde a „curăţat" ce rămăsese pe bănci. „Sunt trofee. Le pun în ramă!", a anunţat el victorios.

Golul şi recordul pentru Messi

Prin reuşita de sâmbătă seară, Messi a bifat al cincilea gol în pregătirea de vară, un record pentru sud-american în tricoul Barcelonei. De asemenea, Messi a ajuns la cota 275 de goluri marcate pentru Barça în partide oficiale sau amicale, ajungând pe locul patru într-o ierarhie all-time a clubului spaniol, peste legendarul ungur Laszlo Kubala (274 de goluri)

Dinamo- Barcelona

Şuturi la poartă: 6-17
Şuturi pe poartă: 3-9
Cornere: 3-7
Posesie: 33 % - 67 %

" Partide precum aceasta ne vor ajuta să prindem curaj. Vreau jucători cu tupeu care să mă înfrunte chiar şi pe mine. "
Dario Bonetti antrenor Dinamo

" Diavolul Barcelona a fost până la urmă doar o ploicică de vară. Dinamo s-a ridicat la înălţimea pretenţiilor. "
Cornel Dinu administrator-delegat Dinamo

" A fost un meci de vacanţă, de weekend. Nu a meritat amânarea partidei Dinamo- Rapid şi nici organizatorii nu şi-au scos banii. "
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

" Am văzut o grămadă de ţuţări tolăniţi pe fotolii. Să spui că e o panaramă de meci şi apoi să bei şampanie în lojă mi se pare nefiresc."
Adrian Thiess organizator meci

S-a îmbătat la Göteborg

Barcelona a dat impresia că nu se agită prea mult contra dinamoviştilor, iar o explicaţie poate fi şi ce s-a întâmplat în Suedia. După amicalul cu Manchester United de miercuri, antrenorul Vilanova le-a dat elevilor săi o zi liberă, de care aceştia au profitat din plin. Astfel, majoritatea fotbaliştilor Barçei, în frunte cu Messi, au închiriat joi după-amiază discoteca Vasastan din Göteborg, unde au dat drumul la o petrecere privată, cu măsuri de siguranţă sporite.

Pentru ca jucătorii să aibă parte de intimitatea dorită, accesul publicului larg a fost interzis, iar ferestrele au fost acoperite în totalitate. Mai mult, fetele suedeze invitate să întreţină atmosfera au fost rugate să-şi lase telefoanele mobile la intrare. Cu toate acestea, ziarul scandinav „Aftonbladet" a intrat în posesia unei fotografii care spune totul despre ceea ce s-a petrecut înăuntru: marele Messi, cu privirea înceţoşată de alcool, ajutat de Xavi să se menţină pe picioare.

„Au băut mult şi au făcut lucruri nebuneşti", a declarat una dintre surse, sporind misterul. Cert e că jucătorii Barcelonei au părăsit discoteca în jurul orei 23.30, destul de turmentaţi. Din câte se pare, Leo Messi a exagerat cu băutura din cauza faptului că irosise o sumă importantă de bani la cazinou cu câteva ore înainte. „Pierduse la blackjack şi era foarte supărat", a declarat aceeaşi sursă.

David Villa l-a urecheat pe Mascherano
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite