"Meritam şi eu!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Victor Hănescu se aştepta ca el să fie desemnat numărul unu în tenisul românesc. Pentru jucătorul român de tenis, anul 2007 a fost fantastic. A jucat finala turneului de la Bucureşti

>> Victor Hănescu se aştepta ca el să fie desemnat numărul unu în tenisul românesc.

Pentru jucătorul român de tenis, anul 2007 a fost fantastic. A jucat finala turneului de la Bucureşti şi a încheiat anul pe locul 77, după ce, în luna ianurie, se găsea pe locul 759, cel mai mare salt făcut de vreun jucător din circuitul profesionist. Dar, într-un clasament al FRT, a fost desemnat al doilea jucător de tenis român, după Andrei Pavel.

- Andrei, cum a fost anul 2007?
- Veneam după o accidentare de opt luni, mă făcusem bine şi îmi doream să joc. Am început cu turnee mici, pentru că doar asta puteam să joc. Am evoluat prost, dar mi-am revenit şi am căpătat mai multă încredere. Am muncit mult, foarte mult.

- Care au fost cele mai importante momente?
- Finala jucată la BCR Open România. Mi-am dorit enorm să câştig turneul, dar, din păcate, m-am oprit în finală. Apoi a fost barajul cu Japonia, din Cupa Davis.

- Avem vreo şansă împotriva francezilor, la Sibiu?
- Este o întâlnire dificilă deoarece francezii sunt foarte buni. Depinde de forma în care o să fim noi. Este bine totuşi că jucăm acasă, pe o suprafaţă făcută de noi (n.r. - green set) şi în faţa unui public care o să ne încurajeze.

- Ce ţi-ai propus pentru 2008?
- În primul rând, sper să fiu ferit de probleme de sănătate. Apoi, ar trebui să ajung între primii 40 de jucători din lume până la jumătatea sezonului.

- Tu ai avut un an spectaculos. Totuşi, Pavel a fost ales numărul 1 în România...



- A fost o decizie a FRT luată în urma votului a 20-30 de specialişti. Eu speram să fie invers, dar nu a fost să fie.

- Se pare că o să fii desemnat cel mai bun după ce se retrage Pavel...

- Nu ştiu dacă se retrage atât timp cât joacă bine. Are tot dreptul că evolueze pentru că este în Top 100.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite