Mergem în excursie la Olimpiada de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Delegaţia României la Olimpiada de iarnă (12-28 februarie) a decolat azi dimineaţă spre Vancouver, având în componenţă 53 de membri, din care 28 de sportivi, cu trei sportivi mai mulţi decât la ediţia precedentă. Fără un obiectiv clar stabilit, tricolorii se vor ghida în Canada mai mult pe motto-ul lui Pierre de Coubertain: “Important este să participi!” .

După ce Paul Pepene (schi fond) şi Reka Ferencz (biatlon) au cucerit recent titlurile mondiale la juniori, preşedintele COSR Octavian Morariu a precizat totuşi că România va acorda mai multă importanţă sporturilor de iarnă în anii ce vor urma. "În 2008 şi 2009, COSR investit 2,5 milioane de lei în pregătirea sportivilor şi cred că acest lucru începe să dea roade. Vom continua să susţinem federaţiile de iarnă, poate chiar mai mult, pentru că România are un potenţial uman şi logistic în aceste discipline", a menţionat şeful COST la prezentarea lotului olimpic.

Mai citiţi şi:

Eva Tofalvi va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice

Eva Tofalvi : „Biatlonul e ca 6 din 49!“

Românii se vor bate doar pentru top 20

Fără niciun sportiv în primii 15 clasaţi în proba sa în clasamentul Cupei Mondiale în acest sezon, România îşi propune la această ediţie doar să depăşească performanţele de la Torino, acolo unde cele mai bun rezultate a fost obţinut de ştafeta de 4x6 km la biatlon şi de patinatorul Gheorghe Chiper, locurile 14.

Portdrapelul delegaţiei va fi biatlonista Eva Tofalvi (31 de ani), prima româncă din istorie ce s-a impus într-o etapă de Cupa Mondială şi singura noastră speranţă la o medalie.

Cei 28 de sportivi români la JO

-Biatlon: Reka Ferencz, Mihaela Purdea, Dana Plotogea, Eva Tofalvi şi Alexandra Stoian

-Bob: Dănuţ Dovalciuc, Florin Crăciun, Nicolae Istrate, Ionuţ Andrei, Alina Savin, Carmen Radenovic

-Sanie: Andrei Anghel, Cosmin Chetroiu, Paul Ifrim, Raluca Strămăturaru ,Violeta Strămăturaru, Mihaela Chiraş, Valentin Creţu, Ionuţ Ţăran

-Schi alpin: Edit Miklós, Ioan Gabriel Nan şi Dragoş Staicu

-Schi fond: Monika Gyorgy, Petrică Hogiu şi Paul Constantin Pepene

-Patinaj artistic: Zoltan Kelemen

-Skelenton: Maria Mazilu

-Short-Track: Katalin Kristo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite