Mergem la baraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru m-a făcut să intru într-un anumit ritm, ceea ce mi-a permis să-mi conserv energia. După meciul cu Pavel, de vineri, m-am simţit groaznic. Tocmai de aceea, cu Sabău am jucat mult mai

Acest lucru m-a făcut să intru într-un anumit ritm, ceea ce mi-a permis să-mi conserv energia. După meciul cu Pavel, de vineri, m-am simţit groaznic. Tocmai de aceea, cu Sabău am jucat mult mai economicos", a spus Roddick la conferinţa de presă. În ultimul meci, important doar pentru statistică, James Blake a trecut de Horia Tecău, scor 6-1, 7-5. După un prim set pierdut fără drept de apel în numai 24 de minute, Tecău a jucat ceva mai bine în cel de-al doilea. Dar Blake, mult mai experimentat, a reuşit un break la scorul de 5-5 şi astfel a câştigat partida. Prin victoria în faţa României, americanii s-au calificat în sferturi, unde vor întâlni formaţia statului Chile (7-9 aprilie). În schimb, tricolorii vor fi nevoiţi să susţină un meci de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială, în perioada 22-24 septembrie.

grupa Mondială - primul tur
Austria - Croaţia 2-3
Argentina - Suedia 5-0
Belarus - Spania 4-1
Elveţia - Australia 2-3
Germania - Franţa 2-3
Olanda - Rusia 0-5
Chile - Slovacia 4-1

Răzvan Sabău: "Aş fi dorit să fac mai mult"
- Răzvan, când ai aflat că vei juca împotriva lui Roddick?
- După meciul de dublu. Când am văzut că Victor Hănescu s-a accidentat, mi-am dat seama că am şanse să joc. Iar duminică dimineaţa, după ce Hănescu s-a întors de spital, unde i s-a spus că va trebui să facă o pauză de trei săptămâni, am fost sigur că voi intra pe teren.
- Cum a fost disputa cu Roddick?
- Aş fi dorit să fac mai mult decât am reuşit, pentru că am evoluat împotriva unui Roddick care nu era în întregime apt fizic. Tocmai de aceea, el a schimbat şi tactica. Mă aşteptam să fie agresiv şi să atace tot timpul, dar a jucat mai mult din spatele terenului. Datorită acestui lucru, mi-a fost destul de greu să câştig puncte, mai ales pe serviciul meu.
- Ai fost numărul unu mondial la juniori. Ce te-a împiedicat să repeţi acele succese şi la seniori?
- La juniori mi-a fost uşor să câştig. Am intrat cu aceeaşi impresie şi în circuitul ATP, dar nu am reuşit să dezvolt un joc care să-mi permită să înving jucători care erau mai puternici, mental şi fizic. Cred că acum joc cel mai bun tenis posibil, chiar dacă nu seamănă cu acela pe care mi-l imaginam când aveam 16 ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite