Merg doar la victorie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albii s-ar apropia decisiv de titlul cu numărul 18, în timp ce giuleştenii ar rămâne în grafic pentru locul secund tările emoţionale nu diferă în cele două tabere, chiar dacă

Roş-albii s-ar apropia decisiv de titlul cu numărul 18, în timp ce giuleştenii ar rămâne în grafic pentru locul secund

tările emoţionale nu diferă în cele două tabere, chiar dacă dinamoviştii domină autoritar Liga I şi, de la o etapă la alta, se apropie şi mai mult de laurii de campioni. Resemnaţi încă din iarnă cu gândul la locul doi, unul care asigură un culoar ce poate duce în Liga Campionilor, rapidiştii nu-şi mai permit vreun pas greşit dacă nu vor ca distanţa dintre ei şi "fraţii" clujeni (aflaţi acum pe poziţia secundă în Liga I) să se mărească în favoarea ultimilor.

Problemele vişiniilor s-au răsfrânt şi asupra lotului. Unul dintre cei mai importanţi jucători, Coman, nu va putea fi folosit, fiind accidentat. În afara acestei indisponibilităţi, Lucescu jr poate alinia ce formulă doreşte.

Singura necunoscută o reprezintă al treilea atacant pe care va miza tânărul antrenor, alături de Zicu şi Buga, care par "bătuţi în cuie". Deşi Ionel Ganea mai mult a dezamăgit de când a ajuns în Giuleşti (aproape titular meci de meci a înscris doar o dată), iar Moldovan a înscris un gol joi în semifinala de Cupă cu Pandurii, s-ar putea totuşi ca golgheterul Ligii I să mai primească un credit, acesta cunoscându-şi foarte bine şi adversarii.

De partea cealaltă, Rednic are toate motivele să privească cu mare încredere partida, mai ales că poate conta şi pe Fernandes, complet refăcut. Totuşi, francezul va fi rezervă, Cristea urmând a fi titularizat. Astfel, flancul drept îi va fi încredinţat angolezului Ze Kalanga (acesta a înscris şi în tur), care s-a împăcat cu "Puriul".

Zicu, obiectivul ambelor formaţii

Mutarea lui Ianis Zicu de la Dinamo la Rapid via Inter Milano a surprins întreaga suflare fotbalistică în iarna trecută. În relaţii excelente cu Lucescu jr şi Viorel Moldovan, Zicu nu a dezamăgit în tricoul alb-vişiniilor, devenind unul dintre cei mai buni jucători din lot. Cum împrumutul lui Ianis expiră la vară, oficialii din Grant au început deja tratativele pentru continuarea angajamentului. Nici dinamoviştii nu stau însă cu mâinile în sân, Borcea declarând că-l vrea pe atacant.

Rapid este cea mai bună echipă din Liga I. Putem învinge orice adversar.
George Copos,
finanţator Rapid

Dacă vom câştiga, în proporţie de 99% ne vom putea considera campioni
Mircea Rednic,
antrenor Dinamo

Rednic, mai tare ca Răzvan

Răzvan Lucescu şi Mircea Rednic s-au mai întâlnit până acum doar de trei ori. De două ori a învins "Puriul", iar o dată lupta a rămas nedecisă. FC Braşov (L) - Univ. Craiova (R) 2-3 şi Dinamo (R) - Rapid (L) 3-1 sunt cele două succese ale lui Rednic, remiza fiind înregistrată în partida Rapid (L) - SC Vaslui (R) 1-1. Prima confruntare cu vişiniii pe post de gazde s-a întâmplat pe 2 aprilie 1949, scor 5-2. Meciul de diseară nu este primul fără public între cele două team-uri. S-a mai întâmplat în etapa a 32-a a sezonului 1996-1997, dar cei pedepsiţi atunci au fost dinamoviştii. Au învins "câinii" cu 2-0 (Dănciulescu-45 pen. şi Hâldan-90).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite