Mercato bogat în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester United a fost cel mai puternic club pe piaţa transferurilor, cumpărând jucători de 87 milioane de euro. Totuşi, cea mai mare tranzacţie îi aparţine lui FC Liverpool: 36

Manchester United a fost cel mai puternic club pe piaţa transferurilor, cumpărând jucători de 87 milioane de euro. Totuşi, cea mai mare tranzacţie îi aparţine lui FC Liverpool: 36 milioane pe Torres

Englezii nu par să aibă adversari pe piaţa transferurilor. Între primele zece cluburi din topul achiziţiilor cinci sunt din Premier League. Manchester United conduce topul cu investiţii de 87 milioane de euro, iar pe locul doi se află Bayern Munchen cu "doar" 62 de milioane. Chiar dacă au ratat participarea în Liga Campionilor, bavarezii au transferat nu mai puţin de şapte jucători.

Cea mai scumpă achiziţie a verii este a atacantului spaniol Fernando Torres, care s-a transferat de la Atletico Madrid la FC Liverpool pentru 36 milioane de euro. Real Madrid s-a săturat să stea la mâna românului Cristi Chivu şi a plătit un preţ dublu, 30 milioane de euro, pentru fundaşul portughez Pepe.

Nici Juventus Torino nu a stat degeaba la revenirea în Serie A. Piemontezii au transferat şase jucători pentru suma de 44 milioane de euro.

FC Porto, marea beneficiară

Frenezia manifestată de marile cluburi pe piaţa transferurilor a adus beneficii uriaşe unor cluburi mai mici. Astfel, clubul FC Porto este marea câştigătoare a campaniei de transferări, încasând nu mai puţin de 87 milioane din vânzarea lui Nani, Pepe şi Anderson, exact cât a cheltuit Manchester United.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite