Leonard Doroftei: „Mendy merita Oscarul!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonard Doroftei nu a fost prezent la meciul lui Bute, dar nu a pierdut ocazia de a ironiza modul în care acesta a câştigat. Fostul campion mondial la categoria semiuşoară, Leonard Doroftei, a comentat la Radio GSP meciul pe care Lucian Bute l-a câştigat în faţa lui Jean Paul Mendy.

„Moşul" este de părere că lupta n-a fost una de calitate.  „Bute trebuie să treacă la altă versiune pentru a ne mulţumi şi pe noi, cei care am făcut box. Mi se pare prea ieftin meciul acesta. Eu unul mă aşteptam la altceva. Loviturile par aruncate doar ca să fie date", a declarat Doroftei.

Fostul campion, ajuns astăzi la 41 de ani, a spus că se aştepta ca Bute să-l învingă pe francez prin KO. „La ce v-aţi fi aşteptat?! I-a intrat până la urmă croşeul de stânga. N-a mers o dată, n-a mers de două ori, dar a treia oară a lovit bine. E normal să se bucure, e munca lui. Această victorie este un lucru extraordinar pentru România, dar pentru box nu a fost ceva de calitate. Francezul a stat în corzi încă din prima repriză. Merita Oscarul pentru prestaţia asta. Şi-a luat banii şi a plecat.

Bute a ales să facă din box o afacere, eu m-aş fi dus de mult către adversari mai puternici. Acum poate să se retragă în glorie şi să zică: «V-am luat banii, la revedere!»", a concluzionat Doroftei.

„Doroftei merita Oscarul pentru meciul cu Gatti"

Răspunsul lui Bute nu s-a lăsat aşteptat. „Dacă privim declaraţiile lui Doroftei astăzi este cu mine, iar mâine este împotriva mea. El ar trebui să ia Oscarul, după cum a căzut cu Gatti. Mendy n-a fost slab, e totuşi un boxer care nu pierduse niciun meci până acum. Nu putea să ajungă întâmplător challenger la titlu", a spus campionul.

Cariera de boxer profesionist a lui Doroftei a luat sfârşit în 2004, la 34 de ani, când a fost făcut KO de către canadianul  Arturo Gatti, într-un meci contând pentru desemnarea campionului versiunii WBC la categoria superuşoară.

„Mi-a fost frică să nu-l termine prea repede"

De cealaltă parte a baricadei s-a aflat antrenorul Francisc Vaştag, sub comanda căruia Bute a obţinut cea mai importantă performanţă de la amatori, argintul mondial de la Houston, din 1999. „Aproape să nu-l mai cunosc. Cât s-a împlinit! Parcă mi s-a părut că e şi mai înalt. Când lucra cu mine era un copil, acum e unul dintre cei mai valoroşi boxeri din lume! Mie mi-a fost frică să nu-l termine prea repede, că e diferenţă mare între ei", a declarat Vaştag.

"Victoria lui Bute reprezintă un lucru extraordinar pentru România, dar pentru box n-a fost ceva de calitate."
Leonard Doroftei
fost boxer

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite