„Mendy e un boxer murdar!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sosit ieri în ţară pentru meciul de pe 9 iulie, Bute a trimis câteva săgeţi către adversarul său. „Mister KO“ şi-a caracterizat viitorul adversar drept un pugilist care foloseşte toate trucurile din boxul profesionist.

Campionul mondial IBF Lucian Bute a sosit, ieri după-amiază, în România pentru meciul cu francezul Jean Paul Mendy, el declarând, la Aeroportul „Henri Coandă", că are emoţii în vederea galei din 9 iulie: "Cu siguranţă va fi o presiune în plus pe umerii mei faptul că voi boxa în România. Mi s-a îndeplinit însă un vis şi sper să trec peste emoţii. Voi încerca să stau cât mai liniştit şi să nu intru în contact cu prea multe persoane".

„Mister KO" se aşteaptă ca spectatorii să creeze la sala Romexpo o atmosferă precum cea de pe stadioanele de fotbal. "Cred că va fi o atmos­feră mult mai explozivă în România, pentru că românii sunt mult mai fanatici. Nu sunt foarte dese aceste evenimente şi românii le aşteaptă. Cred că va fi o atmos­feră ca pe un stadion de fotbal, eu aşa cred", a spus Bute.

Pugilistul a venit în România însoţit de trei persoane din stafful său, printre care se află antrenorul Stephane Larouche, urmând ca la sfârşitul săptămânii să vină şi restul echipei sale de pregătire. Bute va locui timp de două săptămâni în apartamentul Bussines Suite din Hotelul JW Marriott şi se va pregăti, cel mai probabil, la Sala Dinamo. El mai are de slăbit patru-cinci kilograme până la cântarul oficial, dar a subliniat că totul este în grafic.

Va adopta o tactică prudentă

Referitor la meciul propriu-zis, Bute a explicat că nu va aborda o tactică foarte agresivă, menită să îl facă KO pe adversar din primele secunde ale duelului: "Dacă voi avea ocazia şi voi simţi că pot să termin meciul înainte o voi face. Dar nu ne putem juca pentru că o fracţiune de secundă poate schimba soarta unui meci. Poţi să câştigi 11 reprize şi să păţeşti un accident în repriza a 12-a", a conchis Bute.

Nadia şi Hagi i-au dat cadou un steag cu autografe



Gala de la 9 iulie, de la Romexpo, se anunţă evenimentul anului în România, iar Lucian Bute va avea parte de o galerie condusă de vedetele sportului românesc. Gică Hagi şi Nadia Comăneci i-au dat cadou lui Bute un steag tricolor cu autografele lor, lucru care l-a "mişcat" profund pe acesta. "Este o mare onoare. Îl voi purta mereu cu mine şi sunt sigur că îmiva purta noroc", a spus fericit gălăţeanul.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite