Meciuri anchetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii competiţiei au oferit poliţiei un dosar referitor la cazurile de mită Cupa Africii pe Naţiuni este zguduită de scandaluri de corupţie. Două partide, Mali - Benin şi Guineea -

Oficialii competiţiei au oferit poliţiei un dosar referitor la cazurile de mită

Cupa Africii pe Naţiuni este zguduită de scandaluri de corupţie. Două partide, Mali - Benin şi Guineea - Namibia, sunt anchetate de poliţie după ce au fost semnalate tentative de mituire a jucătorilor.

Primul semnal de alarmă a fost dat de selecţionerul Beninului, Reinhard Fabish, care a declarat că a fost contactat de un reprezentant al unei case de pariuri din Singapore. Persoana i-a promis 20.000 de dolari dacă jucătorii Beninului provoacă un penalty în partida cu Mali: "M-a întrebat dacă am nişte jucători de încredere, care să provoace o lovitură de la 11 metri.

Mi-a spus că un portar sau un fundaş ar fi fost cei mai buni", a precizat Fabish. Se pare că aranjamentul a fost făcut direct cu jucătorii, peste capul selecţionerului. Partida Mali - Benin s-a încheiat cu scorul de 1-0, golul fiind marcat de Kanoute dintr-o lovitură de pedeapsă provocată de fundaşul Alain Gaspoz în minutul 49.

Namibienii au rezistat tentaţiei

Un alt meci bănuit de tentativă de corupţie este Guineea - Namibia. Fotbaliştilor namibieni le-a fost promisă o "primă" impresionantă pentru a pierde meciul. "Jucătorii mei au fost contactaţi de un bărbat care susţinea că reprezenta o companie de pariuri şi care le-a oferit câte 30.000 de dolari pentru fiecare ca să piardă meciul", a dezvăluit preşedintele federaţiei namibiene, John Muinjo.

Blatul nu s-a concretizat întrucât Namibia a obţinut o remiză surprinzătoare care ar fi putut compromite şansele de calificare ale Guineei. Namibienii s-au dus direct la poliţie pentru a reclama tentativa de corupţie. Secretarul oficial al Confederaţiei Africane de Fotbal, Mustapha Fahmy, a spus că un dosar care conţine şi declaraţiile celor contactaţi a fost predat poliţiei care se va ocupa de aceste cazuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite