Meciul vieţii pentru Bute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul va lupta pentru titlul mondial în versiunea IBF la supermijlocie contra columbianului Berrio. Bursa meciului de la Montreal va fi de 200.000 de dolari . Mâine-dimineaţă, de la ora

Românul va lupta pentru titlul mondial în versiunea IBF la supermijlocie contra columbianului Berrio. Bursa meciului de la Montreal va fi de 200.000 de dolari .

Mâine-dimineaţă, de la ora 5.00, în direct la Pro TV, Lucian Bute va disputa cel mai important meci al carierei. La Montreal, românul îl va înfrunta pe columbianul Alejandro Berrio în tentativa de a cuceri titlul IBF la super-mijlocie.

Pentru această întâlnire s-au vândut 12.000 de bilete, cel mai ieftin costând 50 de dolari americani, iar cel mai scump a atins valoarea de 400 de dolari americani. "Sunt pregătit foarte bine. Am disputat 143 de runde cu diverşi parteneri, aşa că am multă încredere în mine. Pentru mine, important este să câştig acest meci. Că va fi prin KO sau o decizie la puncte nu contează. Vreau să câştig. Sunt concentrat să mă impun în fiecare repriză. Acesta este planul meu de meci.

Nu am intenţia să-mi dezamăgesc familia şi fanii", a declarat Lucian Bute, care are o bursă de 200.000 de dolari pentru jocul de mâine. Din păcate pentru el, Lucian porneşte cu un handicap important în lupta cu Berrio, el fiind obligat să lupte cu nişte mănuşi cu care nu este obişnuit.

Antrenorul Stephane Larouche a precizat că mănuşile Reyes nu îi vor oferi protecţia necesară lui Lucian Bute, care utilizează mănuşi mai groase, după accidentul suferit la mână anul trecut. "Impactul se va face os pe os, cum e mai rău. Boxerii care lovesc puternic adoră aceste mănuşi", a precizat Larouche, care a mai spus că Bute trebuie să fie activ în ring.

"În timpul luptei, Lucian nu trebuie să-l lase pe Berrio să se fixeze bine în ring şi să-şi aleagă loviturile. Trebuie să fie alert, activ, să-l destabilizeze pe Berrio, să schimbe ritmul. Trebuie să câştige repriză după repriză. Meciul se poate încheia în orice moment", a mai precizat tehnicianul.

Pe urmele lui Leu şi Doroftei

După 1990, doi alţi boxeri români au reuşit să mai obţină rezultate notabile la profesionişti. În 1995, Mihai Leu reuşea să câştige titlul Intercontinental WBO pentru ca doi ani mai târziu el să devină campion mondial. Apoi, pe 5 ianuarie 2002, Leonard Doroftei a cucerit titlul la categoria semiuşoară a versiunii WBA după ce l-a învins la puncte pe argentinianul Raul Balbi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite