McLaren: "Nu meritam să fim sancţionaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de Formula 1 ar putea rămâne şi fără pilotul Fernando Alonso, care se pare că şi-a dat acordul verbal pentru a se întoarce la Renault . În urma plângerilor Ferrari, Federaţia

Echipa de Formula 1 ar putea rămâne şi fără pilotul Fernando Alonso, care se pare că şi-a dat acordul verbal pentru a se întoarce la Renault .

În urma plângerilor Ferrari, Federaţia Internaţională de Automobilism a găsit vinovată de spionaj echipa McLaren. Ca urmare, McLaren a fost sancţionată cu retragerea tuturor punctelor obţinute în acest sezon. De asemenea, echipa nu va primi niciun punct până la finalul campionatului şi va trebui să plătească o amendă record de 100 milioane de dolari.

Piloţii Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, în schimb, au scăpat nepedepsiţi şi îşi păstrează astfel punctele obţinute până acum. Vicepreşedintele Mercedes Motorsport, Norbert Haug, s-a arătat siderat de sancţiunea primită. "Această decizie este un şoc pentru noi toţi, cei de la echipă, dar şi pentru cei din afara echipei", a spus Haug, fiind completat şi de patronul echipei, Ron Dennis. "Participând la audierile Consiliului Mondial al FIA, nu meritam să fim astfel sancţionaţi.

Nu am negat niciodată informaţiile provenite de la Ferrari, potrivit cărora unul dintre angajaţii noştri deţinea informaţii despre reglajele de la maşinile italiene. Dar întrebarea adevărată era: aceste informaţii au fost utilizate de McLaren? Acest lucru nu a fost în niciun caz demonstrat", a menţionat Ron Dennis.
De cealaltă parte, cei de la Ferrari s-au limitat să spună că sunt satisfăcuţi de faptul că adevărul a ieşit la iveală.

Pleacă Alonso?

Presa spaniolă s-a arătat mulţumită în urma hotărârii FIA, pentru că spaniolul Fernando Alonso poate continua lupta pentru câştigarea titlului de campion al Formulei 1, iar primele pagini ale ziarelor tratează pe larg subiectul. În plus, publicaţia ABC scrie că spaniolul, care a câştigat două titluri de campion alături de Renault în 2005 şi 2006, se gândeşte să părăsească actuala sa echipă.

Acelaşi lucru a fost anunţat şi de către Marca, care anunţă că pilotul a ajuns la un acord verbal cu echipa franceză. Nici presa italiană nu e mulţumită. "Decizia este mai grea decât se putea imagina. Nu s-a făcut dreptate", a scris "Corriere della Sera".

Nu am negat niciodată informaţiile provenite de la Ferrari, potrivit cărora unul dintre angajaţii noştri deţinea date despre reglajele de la maşinile italiene
Ron Dennis
patron McLaren

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite