Materazzi riscă o suspendare de cinci meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictul dintre Zidane şi Materazzi a ajuns, din presă, pe masa FIFA. Astfel, forul mondial a deschis anchete disciplinare împotriva celor doi jucători, o confruntare între aceştia urmând să

Conflictul dintre Zidane şi Materazzi a ajuns, din presă, pe masa FIFA. Astfel, forul mondial a deschis anchete disciplinare împotriva celor doi jucători, o confruntare între aceştia urmând să aibă loc pe 20 iulie.
P ână la aflarea deciziei luate de către Comisia de Disciplină, au început să apară speculaţiile. Membrii comisiei vor lua decizia în baza codului disciplinar al FIFA. Acesta enumeră toate infracţiunile posibile şi oferă pentru fiecare dintre ele sancţiunile adecvate. În ceea ce priveşte atingerea adusă onoarei, codul prevede o suspendare de cel puţin două meciuri.
Dacă este vorba de atacuri rasiste, suspendarea este de minimum cinci meciuri, plus o interdicţie de a intra pe stadioane şi o amendă de cel puţin 10.000 de franci elveţieni (6.600 de euro). În cazul lui Zidane, care l-a lovit cu capul în piept pe Materazzi, calificarea faptei sale ar putea fi "act de violenţă". Potrivit codului FIFA, acesta este cazul când "jucătorul atacă intenţionat o persoană printr-un act de violenţă care nu cauzează nici leziune corporală şi nici atingere a sănătăţii sale". În această situaţie, jucătorul este suspendat cel puţin două meciuri şi amendat cu minimum 5.000 de franci elveţieni (3.300 de euro). Dar, înaintea turneului final, Zidane anunţase că îşi va încheia cariera de jucător profesionist imediat după competiţia din Germania, aşa că suspendarea nu-l va afecta prea tare.

Piloţii din F1 critică gestul lui Zidane
Pilotul spaniol de Formula 1 al echipei Renault, Fernando Alonso, a declarat că Zidane a greşit atunci când l-a lovit cu capul în piept pe Materazzi. "Zidane este jucătorul meu preferat, dar nu poţi să faci pe teren ceea ce a făcut el. Reacţia sa nu a fost una profesionistă", a spus Alonso, care a fost completat şi de Jarno Trulli. "Nu pot să înţeleg de ce a făcut acest gest. Nu îl pot judeca, dar fotbalul este un sport în care trebuie să dai totul pentru a-ţi ajuta echipa. El este un mare fotbalist, dar ceea ce a făcut în finală nu este plăcut", a precizat Trulli.

Interviul francezului a nemulţumit presa
În urmă cu două zile, Zidane a fost intervievat de postul Canal+, iar toată lumea se aştepta să audă cuvintele prin care Materazzi l-a jignit pe francez. Dar acest lucru nu s-a întâmplat, iar presa a reacţionat, cei mai vehemenţi fiind suedezii de la tabloidul "Expressen". "Zidane continuă să-l protejeze pe Marco Materazzi. A promis că va spune totul, dar a refuzat să repete cuvintele care au provocat gestul său", a scris sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite