Masca lui Chivu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Internaţionalul român a revenit pe teren în partida AS Roma - AC Milan, scor 1-1, disputată sâmbătă seară La aproape o lună de la cotul primit în figură în timpul meciului

Internaţionalul român a revenit pe teren în partida AS Roma - AC Milan, scor 1-1, disputată sâmbătă seară

La aproape o lună de la cotul primit în figură în timpul meciului Olympique Lyon - AS Roma (0-2), căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, s-a întors printre titularii Romei. Cu o mască pe faţă, pentru a-i proteja piramida nazală, acesta a jucat toate minutele derby-ului cu AC Milan, fiind considerat unul dintre cei mai buni oameni de pe teren.

Patru meciuri a ratat Chivu după lovitura primită de la brazilianul Fred în meciul de Liga Campionilor, cu Lyon. Din cauza accidentării, românul a fost operat de urgenţă pe 7 martie, la o clinică din Roma, şi a ratat două etape din Serie A, plus întâlnirile României cu Olanda şi cu Luxemburg. Însă căpitanul României nu pare ieşit din formă. Sâmbătă, la primul său meci de la operaţie, a jucat toate minutele împotriva Milanului, fiind notat cu 6.5 de cotidianul "Il Giornale". "Închide toate culoarele, nu ratează nicio intervenţie. Mereu concret", scrie publicaţia italiană despre Chivu, care este criticat de agenţia Datasport: "A umbrit o prestaţie mai mult decât bună atunci când a fost depăşit de Gilardino la faza golului egalizator al Milanului". Pentru Chivu, urmează prima manşă a sferturilor Ligii Campionilor împotriva lui Manchester United, miercuri, la Roma.

Pizarro îi deschide drumul spre Inter

Internazionale Milano, campioana en-titre a Italiei şi lider în Serie A, încearcă din nou să-l cumpere pe Chivu, susţine Goal.com. de această dată, colegul lui Chivu de la Roma, David Pizarro, este considerat cheia transferului. Pizarro este împrumutat chiar de la Inter, iar romanii încearcă un transfer definitiv. "Tocmai Pizarro ar putea fi cheia pentru transferul lui Chivu. Roma vrea să-l transfere definitiv, iar Inter nu intenţionează să se opună. Dar preşedintele Romei nu poate să cheltuiască mai mult de 6,5 milioane de euro pentru a-l aduce definitiv sub comanda lui Spalletti. Inter îl va cere în zilele următoare chiar pe Chivu. Oferta este clară: jumătate din Pizarro şi aproximativ opt milioane de euro. La rândul său, AS Roma ar scăpa de una dintre cele trei spinoase reînnoiri de contract, iar românul, al cărui contract expiră în 2008, ar ajunge să câştige aproximativ dublu decât acum (1,8), fără să fie nevoit să se supună noului plafon salarial de 2,5 milioane", scrie sursa citată.

A umbrit o prestaţie mai mult decât bună atunci când a fost depăşit de Gilardino la faza golului egalizator al Milanului".
Datasport,
agenţie de ştiri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite