Marius Niculae, în Scoţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul atacant al lui Sporting Lisabona încearcă să îşi revitalizeze cariera la micuţul club Inverness Caledonian Thistle, fondat în 1994, locul 8 în ultimul sezon. Internaţionalul a

Fostul atacant al lui Sporting Lisabona încearcă să îşi revitalizeze cariera la micuţul club Inverness Caledonian Thistle, fondat în 1994, locul 8 în ultimul sezon. Internaţionalul a refuzat în această vară pe Dinamo şi pe Bursaspor.

La 26 de ani, Marius Niculae e departe de perioada de glorie de la Sporting Lisabona, echipă cu care a câştigat titlul în Portugalia (2002) şi a jucat o finală de Cupa UEFA (2005). După o perioadă nereuşită în Bundesliga, la Mainz, atacantul român a semnat un angajament pe două sezoane cu gruparea de primă ligă scoţiană Inverness Caledonian Thistle.

Noua echipă a lui Niculae e departe de a fi o forţă a primei ligi din Scoţia, fiind fondată în 1994, ca urmare a fuziunii dintre Caledonian Thistle FC şi Inverness Thistle FC.

La Inverness, românul va juca în faţa a maximum 7.500 de spectatori, capacitatea maximă a stadionului clubului. Însă nu o carieră de lungă durată urmăreşte Marius Niculae la clubul cu care a semnat un contract pe două sezoane cu un salariu stagional de 450.000 de euro.

"O să dau 10-15 goluri în campionat"

"Nu e nicio ruşine că voi juca la o echipă mică. Dacă dau goluri acolo, pot ajunge la Celtic sau la Rangers.
Mi-aş dori însă să ajung în Anglia, un campionat care îmi place foarte mult. Dau 10-15 goluri şi ajung în Premier League", şi-a propus fostul internaţional român.

Acesta a mai avut oferte din Turcia, de la Bursaspor, şi de la Dinamo. Conducătorii clubului scoţian sunt încântaţi de aducerea lui Niculae.

"Rar ai ocazia să aduci un jucător de o asemenea valoare gratis. Sunt foarte mulţumiţi de acest transfer pentru că jucătorul a fost dorit de antrenorul Charlie Christie", a declarat preşedintele lui Inverness, Alan Savage. Niculae este al doilea fotbalist român, după Daniel Prodan la Glasgow Rangers, în 1998, care va evolua în campionatul scoţian.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite