Marion Jones renunţă la medaliile câştigate la Sydney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atleta americană Marion Jones, care a recunoscut că s-a dopat în perioada septembrie 2000 - iulie 2001, a predat ieri cele cinci medalii (trei de aur şi două de bronz) cucerite la Jocurile

Atleta americană Marion Jones, care a recunoscut că s-a dopat în perioada septembrie 2000 - iulie 2001, a predat ieri cele cinci medalii (trei de aur şi două de bronz) cucerite la Jocurile Olimpice de la Sydney.

De asemenea, sportiva a anunţat că acceptă să-i fie anulate toate rezultatele înregistrate începând cu data de 1 septembrie 2000 şi urmează să returneze Comitetului Olimpic American (USOC) suma de 100.000 de dolari reprezentând primele încasate în această perioadă.

Mai mult, ea nu va mai participa la nicio competiţie pentru o perioadă de doi ani şi ar putea fi închisă între trei şi şase luni. "Marion Jones a predat medaliile cucerite în mod necinstit la Jocurile de la Sydney.

Medaliile sunt acum în posesia noastră şi vor fi returnate Comitetului Olimpic (CIO), urmând să fie apoi înmânate adevăraţilor învingători de la această competiţie", a precizat Jim Scherr, directorul executiv al USOC.

Şi colegele ei de ştafetă vor avea de suferit

Mai mult, Peter Ueberroth, preşedintele USOC, a declarat că şi sportivele care au făcut parte din ştafetele feminine americane de la Sydney, în probele de 4x400 m şi 4x100 m, cucerind alături de Marion Jones medalii de aur şi, respectiv, bronz, ar trebui acum să le returneze. La Sydney, Marion Jones a devenit singura atletă din lume care a reuşit să câştige cinci medalii la o ediţie la Jocurilor Olimpice.

"Vrem să ne luăm angajamentul ca la Jocurile Olimpice din 2008 echipa olimpică americană să fie una absolut curată. Este angajamentul nostru, dar noi nu avem nicio garanţie absolută", a declarat preşedintele USOC, Peter Ueberroth, după cazul Marion Jones.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite