"Marica vrea mereu să şuteze plasat, dar trebuie întâi să nimerească poarta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul de la Şahtior Doneţk susţine că atacantul tricolorilor încearcă să marcheze numai la vinclu sau la colţul lung Şahtior nu a reuşit să scoată decât o remiză pe teren

Antrenorul de la Şahtior Doneţk susţine că atacantul tricolorilor încearcă să marcheze numai la vinclu sau la colţul lung

Şahtior nu a reuşit să scoată decât o remiză pe teren propriu cu formaţia franceză Nancy, scor 1-1, în prima manşă a 16-imilor Cupei UEFA, disputată miercuri seara la Doneţk. Protagonistul meciului a fost Ciprian Marica, care a ratat câteva ocazii enorme şi l-a adus la exasperare pe tehnicianul său, Mircea Lucescu.

"El caută mereu să şuteze plasat, pe colţuri, dar trebuie să înţeleagă că esenţial e să nimereşti poarta", ni s-a confesat ieri Mircea Lucescu despre elevul său.

Considerată una dintre cele mai puternice echipe ale acestui sezon de Cupa UEFA, Şahtior Doneţk a început cu stângul dubla cu Nancy. Ucrainenii au remizat miercuri pe teren propriu cu Nancy (0-0) şi vor juca meciul decisiv pentru calificarea în optimi, săptămâna viitoare în Franţa. Fortune a deschis scorul pentru oaspeţi în minutul 81, pentru ca jucătorul croat Srna să restabilească egalitatea trei minute mai târziu.

"Ghinionul şi-l face omul singur"

Titular în echipa lui Lucescu, Ciprian Marica a avut o serie de ocazii mari de a marca, dar a încheiat seara fără gol. Totuşi, fostul dinamovist e sigur că echipa sa se va califica. "N-a fost să fie şi recunosc că am greşit, nu am lovit mingea cum trebuie. Dar sunt sigur că noi o să mergem mai departe. Sunt supărat pe mine şi vreau să mă revanşez, nu numai în meciul retur, dar şi în restul partidelor", a mărturisit atacantul de 21 de ani.

Deşi rezultatul de la Doneţk îi avantajează pe francezi, antrenorul lui Şahtior, Mircea Lucescu, s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale. "Ghinionul şi-l face şi omul. E bine că am avut multe ocazii din poziţii centrale şi am practicat un joc bun. Pentru noi a fost primul meci oficial în 2007, iar francezii sunt în plin campionat. E un avantaj foarte mare", a declarat Lucescu în exclusivitate pentru Adevărul.

"Il Luce" spune că Marica mai trebuie să stea în Ucraina

Acesta a mai spus că Marica trebuie să înveţe din greşelile sale. "Nu sunt supărat pe Marica. E un atacant încă tânăr şi astfel de jucători pot să joace superb sau să nu vadă poarta un an. De-abia pe la 23 de ani poate ajunge la maturitate deplină. El caută mereu să şuteze pe colţ, dar trebuie să înţeleagă că, în primul rând, trebuie să şuteze pe spaţiul porţii. De-asta spun eu că nu e gata să plece. Poate merge la un club cu un antrenor aflat sub presiune şi, dacă face trei meciuri ca acesta, o să aibă mari probleme", a adăugat Lucescu.

Brazilianul Elano s-a certat cu Lucescu şi a părăsit stadionul!

Rezultatul cu Nancy nu a fost singura problemă a serii de miercuri pentru Mircea Lucescu. Elano Blumer, jucător adus în 2004 de la Santos şi titular în ultimele meciuri ale naţionalei Braziliei, a părăsit echipa când a auzit că nu e titular. "Lui Elano i-am spus că o să fie rezervă cu Nancy şi s-a supărat, mi-a spus că el pleacă de la stadion, se duce acasă. I-am spus să se ducă. Îşi închipuie că dacă a prins câteva meciuri la naţionala Braziliei îşi poate permite orice. O să fie pedepsit, bineînţeles", ni s-a destăinuit Lucescu. Până la urmă, acesta nu a mai fost trecut pe foaia de meci.

N-a fost să fie şi recunosc că am greşit, nu am lovit mingea cum trebuie. Dar sunt sigur că noi o să mergem mai departe. Sunt supărat pe mine şi vreau să mă revanşez.
Ciprian Marica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite