"Marica va avea de câştigat dacă nu va face prostii!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Ganea, care a jucat pentru VfB Stuttgart timp de patru sezoane, în intervalul 1999-2003,îl atenţionează pe atacantul român că nemţii sunt foarte duri cu cei care nu menţin

Ionel Ganea, care a jucat pentru VfB Stuttgart timp de patru sezoane, în intervalul 1999-2003,îl atenţionează pe atacantul român că nemţii sunt foarte duri cu cei care nu menţin disciplina

Patru sezoane a petrecut internaţionalul român, Ionel Ganea, în Bundesliga la VfB Stuttgart, în perioada 1999-2003. A fost o perioadă destul de bună pentru actualul atacant al Politehnicii Timişoara. În campionat a "bifat" 107 meciuri în care a înscris 34 de goluri, în timp ce în cupele europene a jucat doar de 10 ori, dar a şi avut patru reuşite.

Ganea a acceptat acum să vorbească despre noua experienţă a lui Marica, pentru care nemţii din Stuttgart au achitat opt milioane de euro ucrainenilor de la Şahtior. Deşi au trecut patru ani de când a părăsit campionatul Germaniei, Ganea a mai păstrat legătura cu fosta sa echipă.

"Ce-i drept s-au schimbat multe pe la VfB de când am plecat eu de acolo. Mai sunt doar vreo doi-trei jucători din lotul acela. În schimb, sunt mai apropiat cu cei din conducere. Vorbesc destul de des cu actualul manager Horst Heldt, care mi-a fost şi coechipier".

"A făcut bine că nu s-a dus în Premier League" Transferul lui Marica de la Şahtior la Stuttgart este văzut cu ochi buni de Ganea. "Marica avea nevoie de o schimbare, de un campionat puternic cum este cel al Germaniei. VfB poate fi o rampă de lansare foarte bună pentru el mai departe". Ganea îl atenţionează pe prietenul său că în Bundesliga disciplina este pe primul plan.

"Ciprian va avea numai de câştigat dacă-şi va vedea de treabă şi nu va face prostii". Chestionat dacă este convins că Marica se va adapta stilului german de fotbal, "Ganezu" a replicat în stilu-i inconfundabil: "Marica are calităţi, are un fizic de fotbalist adevărat.

Aşa că are toate şansele să reuşească. În plus, dacă s-a adaptat şi Sergiu Radu, de ce nu ar face-o şi el? Vă spun foarte sincer. A făcut foarte bine că s-a dus acolo şi nu la Manchester City". "Bundesliga nu mai e ce a fost odată" Ionel recunoaşte însă că valoarea campionatului german nu mai este la fel de puternică precum în anii precedenţi. "Când jucam eu acolo era foarte tare Bundesliga.

Acum, problema acelui campionat este că se perindă foarte mulţi jucători şi antrenori. Bine, este limpede că este mult mai tare ca Liga I. Vedeţi, la noi, patronii echipelor puternice gen Dinamo, Steaua sau Rapid vorbesc de transferuri spectaculoase, dar sunt limitaţi financiar. Sumele de transfer din Bundesliga nu se compară deloc cu cele din România. Marica este un exemplu elocvent", a conchis Ganea.

Când jucam eu în Germania, campionatul era mult mai puternic decât este în momentul de faţă

Marica: "Am refuzat Italia"

Noua achiziţie a germanilor de la VfB Stuttgart a mărturisit că a refuzat oferte consistente din Anglia şi Italia pentru a ajunge în Bundesliga. "Din start, Stuttgart a fost pe primul loc şi am fost stresat în ultimele zile, când transferul a întâmpinat dificultăţi. Am avut oferte din Premier League şi Serie A, dar am vrut să joc la campioana Germaniei şi sunt mândru că am ajuns aici", a declarat atacantul român în primul său interviu din postura de jucător al lui VfB.

Fostul elev al lui Mircea Lucescu a mărturisit că i-a cerut părerea lui Ionel Ganea înainte de a îşi da acordul pentru transfer. "Ganea a jucat la Stuttgart acum câţiva ani şi mi-a spus că nu o să regret dacă vin aici", a spus Marica. Românul, care a făcut ieri primul antrenament cu noua sa echipă după ce a efectuat vizita medicală (foto), va avea la Stuttgart numărul 20.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite