Marian Oprea va sări pentru un milion de dolari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletul român va încerca în 2007 să intre în posesia jackpot-ului din circuitul Golden League. El trebuie să câştige şase concursuri consecutive

speranţă a lotului masculin în vederea cuceririi unei medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing. Din păcate, sezonul nu a fost tocmai unul strălucit pentru medaliatul cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena. După un început fantastic, concretizat cu un record fabulos, în sală, al României, 17,74 metri, cu doar nouă centimetri mai puţin decât recordul mondial, rezultatele mult-aşteptate nu au venit. Marian s-a blocat tocmai atunci când trebuia să "rupă norii". A ratat o medalie la Campionatele Mondiale de sală de la Moscova, venind abia pe locul patru, iar la Europenele în aer liber, care s-au desfăşurat la Goteborg, în Suedia, nu a luat decât o medalie de bronz. În rest, au venit ceva victorii la concursurile de Grand Prix, lucru ce nu a avut darul să-l mulţumească prea tare. "Îmi pare rău că nu mi-a ieşit aşa cum mi-am dorit în acest an, însă sper ca lucrurile să se schimbe pe viitor. Există şi varianta jackpot-ului de un milion de dolari, ceea ce reprezintă o încercare, în premieră, pentru mine", a declarat Oprea. Cursa pentru cucerirea milionului nu va fi tocmai simplă pentru român, campionul olimpic Christian Olsson fiind într-o evidentă revenire în ultima perioadă. Interesant este că în acest an s-a revenit la formula şase din şase, ca în perioada 2003-2005, renunţându-se la sistemul din 2006, când a fost în vigoare o formă hibridă, la împărţirea milionului putând participa şi învingătorii în cinci concursuri din şase. Dacă în 2007 nu va exista niciun integralist, se va constitui un fond de 500.000 de dolari, care va fi împărţit între atleţii sau atletele care se vor impune în cinci din cele şase reuniuni care vor conta pentru Golden League: 15 iunie - Oslo, 6 iulie - Paris, 13 iulie - Roma, 7 septembrie - Zurich, 14 septembrie - Bruxelles, 16 septembrie - Berlin. O altă participare românească în Golden League ar putea fi cea a Ionelei Târlea, în întrecerea feminină de 400 metri. Totul depinde însă de recuperarea medicală a atletei, care în 2006 a stat mai mult pe tuşă din pricina repetatelor accidentări.
Inclus în clipul COSR
Marian Oprea a participat la realizarea unui clip publicitar, pe care România îl va prezenta până la participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. La iniţiativa COSR şi cu sprijinul unei cunoscute companii de băuturi spirtoase, clipul aduce în prim-plan diverşi sportivi români, între care şi trei atleţi: Marian Oprea, Ştefan Vasilache şi Ancuţa Bobocel. "Este bine că se fac astfel de programe ce promovează sportul românesc şi ne creează o imagine şi în exterior. A fost destul de interesant la filmări, pentru că nu mai făcusem până atunci un astfel de clip", a spus Oprea.
Sănătatea, mai presus de toate
"Struţul" visează să aibă rezultate bune în anul ce vine, dar pentru asta este convins că are nevoie de un lucru ce i-a cam lipsit în 2006. "Sănătatea a devenit un subiect pe care îl privesc acum cu toată atenţia. Am avut atâtea accidentări în anul ce se va încheia în curând, încât mă tot gândesc să nu mai am de-a face cu accidentările care m-au oprit de multe ori să mă pregătesc la capacitate maximă. De multe ori a trebuit să strâng din dinţi pentru a participa la o competiţie majoră şi am sărit cu infiltraţii", spune Oprea, care îşi va petrece Sărbătorile de iarnă împreună cu familia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite