Marian Oprea a ratat podiumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la aur în proba de triplusalt, a concurat modest, situându-se doar pe locul patru.După eliminarea Mariei Cioncan în seriile cursei de 800 m şi clasarea pe locul şase a Corinei Dumbrăvean la

la aur în proba de triplusalt, a concurat modest, situându-se doar pe locul patru.
După eliminarea Mariei Cioncan în seriile cursei de 800 m şi clasarea pe locul şase a Corinei Dumbrăvean la 1.500 m, toate speranţele delegaţiei noastre la o medalie s-au îndreptat spre vicecampionul olimpic de la Atena, Marian Oprea. Dinamovistul a abordat concursul de la Moscova din postura de lider al clasamentului mondial în acest sezon, cu o performanţă de 17,74 m, el având nu doar cele mai bune cinci rezultate ale anului, ci şi victorii directe în faţa principalilor săi adversari. Mai mult, elevul Doinei Anton viza nu doar medalia de aur, ci şi stabilirea unui nou record al lumii, de care nu îl despărţeau decât 9 centimetri. Dacă în calificări el a sărit din nou foarte bine, îndeplinindu-şi baremul chiar de la prima săritură, în finală lucrurile au stat cu totul altfel. Cu doar 17,34 m realizaţi din ultima încercare, românul a ocupat locul 4, doar 8 centimetri despărţindu-l de medalia de bronz. Victoria a revenit campionului mondial în aer liber de anul trecut, americanul Walter Davis, cu 17,73 m, care şi-a îmbunătăţit cu mai bine de jumătate de metru cel mai bun rezultat stagional. "Poate mai multe adunate au făcut ca ziua finalei să nu fie cea mai bună pentru mine. Fiind considerat favorit, cu atât mai dureros este acest rezultat. Am avut ocazia să dobor recordul mondial în acest an, dar mi-am dorit s-o fac într-un concurs important. Cu prima ocazie promit să dobor recordul", a declarat Marian Oprea.
La fel de afectată de acest insucces a fost şi Doina Anton. "După concurs, Marian era foarte trist. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Cu o săptămână înainte a resimţit dureri la ambele picioare, dar nu acesta a fost motivul ratării de la Mondiale. A avut o pregătire foarte bună, o evoluţie ascendentă a performanţelor, dar dacă în calificări a mers foarte bine, în finală parcă a fost altul, atât psihic, cât şi fizic. Probabil că presiunea care a apăsat pe umerii lui a fost prea mare. Elanul şi săriturile nu au fost cele mai bune", ne-a declarat antrenoarea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite