Marian Oprea, bronz la triplusalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cea mai bună performanţă europeană a anului, a pus capăt, practic, luptei pentru medalia de aur. Românul, venit şi el după o accidentare la picior, care l-a scos din circuit două luni, a

cea mai bună performanţă europeană a anului, a pus capăt, practic, luptei pentru medalia de aur. Românul, venit şi el după o accidentare la picior, care l-a scos din circuit două luni, a început concursul ezitant, cu două sărituri mult sub posibilităţile sale, 16,59 m şi 16,86 m, şi una depăşită, calificându-se cu emoţii între cei mai buni opt, care mai aveau dreptul la încă trei încercări. În partea a doua, Oprea şi-a mai revenit, el aterizând, la a cincea tentativă, la 17,18 m, rezultat cu care şi-a asigurat medalia de bronz. Argintul a revenit britanicului Nathan Douglas, cu 17,21 m. Dacă ar fi repetat evoluţia de la Campionatele Naţionale de luna trecută, când a sărit 17,37 m, românul ar fi fost al doilea la Göteborg.
În vârstă de 24 de ani, Marian Oprea mai are acasă, în vitrina cu trofee, şi alte distincţii importante, o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, una din acelaşi metal la Europenele în sală din 2002 şi un bronz la Mondialele în aer liber de anul trecut. El este pregătit de Doina Anton, antrenoare care se poate mândri şi cu faptul că fiica sa, Alina, s-a calificat în finala la lungime la întrecerile de la Göteborg.

Record la ştafetă
Singurul record naţional stabilit de sportivii noştri la această ediţie a CE aparţine ştafetei masculine de 4x400 m, care, în semifinale, a fost cronometrată în 3:04,23, timp ce i-a permis accederea în ultimul act. Performanţa în sine este remarcabilă, mai ales că România nu a obţinut niciodată rezultate deosebite în această probă. În rest, ceilalţi tricolori au avut evoluţii sub posibilităţi. Angela Moroşanu a fost ultima în finala la 200 m, Cristina Casandra, fostă recordmenă mondială, a încheiat pe locul 10 cursa de 3.000 m obstacole, iar Alina Gherasim a ocupat locul 17 la maraton.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite