Mămica Davenport revine în forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a născut un băieţel în luna iunie, americanca a revenit în forţă în activitatea competiţională. A fost numărul unu mondial în competiţia feminină, dar nu a mai evoluat

După ce a născut un băieţel în luna iunie, americanca a revenit în forţă în activitatea competiţională.

A fost numărul unu mondial în competiţia feminină, dar nu a mai evoluat într-un meci de simplu de aproximativ 51 de săptămâni. A fost nevoită să ia această pauză pentru a da naştere unui băieţel, Jagger, în luna iunie. Iar la revenirea în competiţii, la Bali Open, în Indonezia, a învins-o fără drept de apel pe favorita numărul cinci a turneului, Elena Daniilidou, scor 6-2, 6-2.

Cine este performera? Americanca Lindsay Davenport. "Sincer, nu mă aşteptam la o asemenea performanţă. Ştiu că sunt în stare să joc un tenis bun, dar, pentru asta, trebuie, în primul rând, să rămân sănătoasă. În momentul de faţă sunt în urmă cu pregătirea fizică, dar sper să revin în top cât mai curând", au fost primele cuvinte ale mămicii, după victoria din primul tur de la Bali Open.

Din cauza lui Jagger, Davenport este însoţită permanent de o suită impresionantă, compusă din antrenor, preparator fizic, copil şi bonă. Următorul turneu la care americanca va participa va fi cel de la Beijing, care va începe în această săptămână, după care ea va decide dacă îşi va continua cariera de jucătoare profesionistă şi în 2008. "Încă nu m-am decis dacă voi juca în continuare.

Îmi place să joc tenis şi simt că încă pot să lovesc mingea aşa cum trebuie. Dar următoarele săptămâni sunt decisive în ceea ce priveşte viitorul meu în tenis", a mai precizat fosta lideră mondială, care s-a măritat în 2003 cu fostul jucător de tenis Jon

Leach, actual bancher. Dar acesta nu a fost primul joc oficial disputat de către Davenport. În iulie, la doar o lună după ce a născut, ea a făcut pereche cu Lisa Raymond într-un meci de dublu la New Haven, dar cele două au pierdut încă din primul tur.

A câştigat trei trofee de Grand Slam

Lindsay Davenport s-a născut pe 8 iunie 1976 şi a câştigat din tenis nu mai puţin de 21 milioane de dolari. Americanca a reuşit să-şi treacă în palmares trei titluri de Grand Slam, în 1998 la US Open, în 1999 la Wimbledon şi în 2000 la Australian Open, dar a câştigat şi o medalie olimpică de aur în 1996. La sfârşitul unui an, ea s-a găsit de patru ori pe primul loc, în 1998, 2001, 2004 şi 2005, performanţă realizată de numai alte trei jucătoare de tenis: Steffi Graf, Martina Navratilova şi Chris Evert. Davenport şi-a creat o reputaţie în rândul iubitorilor de tenis: apare drept o persoană echilibrată şi politicoasă, astfel că aceştia o numeau "The Dav".

Au mai fost şi alte precedente

Davenport nu este singura sportivă care reuşeşte performanţe notabile după ce naşte. Destul de multe astfel de exemple se găsesc în atletism. În 1990, după ce a născut o fetiţă, Liz Mcolgan s-a impus la proba de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Mondial. Un aşa succes a fost repetat şi de norvegianca Ingrid Kristiansen, care a stabilit recorduri mondiale în probele de 5.000 şi 10.000 de metri după ce abia născuse.

Un alt exemplu celebru este şi al înotătoarei americane Juno Irwin care, în 1952, în timp ce era însărcinată în patru luni, a câştigat o medalie de bronz la Olimpiadă. Însă cea mai celebră mămică rămâne Fanny Blankers-Koen care a câştigat patru medalii de aur la Olimpiada din 1948, după ce născuse doi băieţi. Dar şi în tenis sunt destule exemple de mămici care au obţinut rezultate notabile după ce au revenit în activitatea competiţională.

Încă nu m-am decis dacă voi juca în continuare. Îmi place să joc tenis şi simt că încă pot să lovesc mingea aşa cum trebuie. Dar următoarele săptămâni sunt decisive în ceea ce priveşte viitorul meu în tenis.
Lindsay Davenport
jucătoare de tenis

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite