Makinen: "Am găsit rute mai bune în România decat în Finlanda!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multiplul campion mondial de raliuri, finlandezul Tommi Makinen a derulat ieri o serie de teste şi antrenamente pe traseele de raliu din judeţul Hunedoara. Fostul câştigător al

Multiplul campion mondial de raliuri, finlandezul Tommi Makinen a derulat ieri o serie de teste şi antrenamente pe traseele de raliu din judeţul Hunedoara.

Fostul câştigător al circuitului WRC are o firmă pentru prepararea bolizilor, dar şi o şcoală de piloţi, iar în România a găsit clienţi fideli dispuşi să concureze pe maşinile pregătite de el. Totodată, Makinen doreşte să găsească, pe traseele din zona Deva şi Hunedoara, cele mai bune setări pentru maşina sa, în perspectiva următoarelor etape din circuitul mondial WRC.

"Am găsit rute foarte bune aici, poate mai bune decât în Finlanda unde sunt multe segmente în care se merge drept. Îmi place foarte mult acest traseu. Solicită din plin tehnica pilotului şi reprezintă o provocare mai mare decât multe trasee din circuitul mondial.

Scopul nostru la sesiunile de antrenamente din România este să găsim cele mai bune setări pentru maşină şi să o facem cât se poate de rapidă", a declarat ieri, Tommi Makinen, la capătul unei serii de antrenamente.

Va reveni în România

Cvadruplul campion mondial de raliu s-a arătat extrem de mulţumit de rutele hunedorene pe care se desfăşoară şi Campionatul Naţional de Raliuri încât va reveni pentru noi teste în România. Pilotul de raliuri Tommi Makinen a câştigat titlul mondial de patru ori consecutiv, în perioada anilor 1996-1999.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite