"Maftei nu poate juca în sistem 4-4-2"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Rednic a spus astă-vară, imediat după ce a luat titlul cu Dinamo, că fundaşul Rapidului, care acum gafează meci de meci, nu se pliază pe un sistem cu patru apărători. Se spune că

Mircea Rednic a spus astă-vară, imediat după ce a luat titlul cu Dinamo, că fundaşul Rapidului, care acum gafează meci de meci, nu se pliază pe un sistem cu patru apărători.

Se spune că în viaţă e bine să te fereşti de declaraţiile care se pot întoarce împotriva ta. Mircea Rednic, antrenorul Rapidului, simte acest lucru pe propria piele. Proaspăt campion cu Dinamo, Rednic şi-a permis să-l ironizeze pe rapidistul Maftei, adică exact pe jucătorul care-i creează acum cele mai mari probleme.

Dinamo a devenit campioană anul trecut cu patru etape înainte de finalul Ligii I, după victoria de pomină contra CFR-ului.

Tehnicianul de atunci al roş-albilor, Mircea Rednic, a acordat un amplu interviu în "Adevărul" (materialul a apărut în ediţia de luni, 7 mai 2007), în care a vorbit despre performanţele sale ca antrenor, despre faptul că nu-l va ierta niciodată pe George Copos pentru că l-a dat afară de la Rapid exact de ziua lui, dar a avut şi nişte replici acide la adresa jucătorilor Ganea, Zicu, Alexa, Grigorie şi Maftei.

Despre ultimul a spus: "La Rapid (n.r. - se referea la mandatul precedent) am jucat cu 5-3-2, un sistem diferit de ce folosesc ei acum. Schema se alege în funcţie de calităţile jucătorilor. Înţeleg acum de ce giuleştenii evoluează în sistem 3-4-3, pentru că este acolo un jucător, Maftei, care nu ştie să joace decât într-o astfel de aşezare. Altfel, nu ştie".


"Tot vestiarul e împotriva lui Rednic"


Că atmosfera din lotul alb-vişiniilor este tensionată o dovedeşte şi reacţia de ieri a lui Burdujan, atacant ce s-a supărat pe antrenor pentru că nu a fost folosit deloc contra celor de la <> Cluj, spre deosebire de Joao Paulo.
"M-a deranjat, normal, pentru că Paulo a jucat după ce venise de o zi în România.

Eu m-am pregătit ca prostul atâtea săptămâni la rând, am stat prin cantonamente şi nu merit să joc un minut, iar altul care abia a venit de o zi intră pe teren din minutul 30. Rednic îşi bagă străinii pentru că-şi ia comisioane", a spus Burdujan, care a continuat: "Suntem supăraţi cu toţii. Tot vestiarul e împotriva antrenorului, nimeni nu e de partea lui. Dacă echipa pierde, numai noi, românii, suntem vinovaţi. Atmosfera a devenit imposibilă".


Pentru declaraţiile sale, atacantul a fost amendat cu 4.000 de euro şi retrogradat la echipa a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite