Măcel în liga a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de sezon în Divizia B. Fanii olteni, în număr de 30, veniţi să asiste la ultimul meci al favoriţilor, disputat în complexul Dinamo, în faţa "satelitului" Dinamo II, au scăpat cu greu furiei

de sezon în Divizia B. Fanii olteni, în număr de 30, veniţi să asiste la ultimul meci al favoriţilor, disputat în complexul Dinamo, în faţa "satelitului" Dinamo II, au scăpat cu greu furiei "câinilor roşii", aproximativ 250 la număr, sărind gardul şi refugiindu-se în afara stadionului. Pe nimeni nu a mai interesat faptul că tabela a arătat 2-2 la finalul meciului. Jandarmii erau în număr foarte mic, bătaia generală neputând fi oprită. Rezultatul? O persoană cu traumatism cranio-cerebral şi alte multe, rănite. Oficialii olteni au spus că suporteri de-ai lor au fost chiar înjunghiaţi, dar la spital nu a ajuns nimeni tăiat de cuţit. "Este greu de crezut că se poate întâmpla aşa ceva pe stadioanele noastre. Speram să dorm şi să visez urât. Dar să văd cum un suporter de-al nostru este înjunghiat, cum altuia i se dă cu bâta în cap, cum sunt bătuţi cu lanţuri. Pur şi simplu m-a marcat", a spus antrenorul "juveţilor", Ovidiu Stângă, despre incidentele care s-au lăsat cu amenzi de 5.000 de RON. La Giurgiu s-a disputat un meci foarte important pentru oaspeţii veniţi din Ploieşti. O victorie a "găzarilor" le-ar fi asigurat prezenţa la barajul pentru promovare în prima ligă. Jucătorii antrenaţi de Vivi Răchită s-au văzut conduşi încă din primul sfert de oră cu 2-0. Scorul a dus şi la declanşarea furiei suporterilor oaspeţi. Aproape toate scaunele din sectorul rezervat "lupilor galbeni" au fost distruse. Meciul a fost întrerupt câteva minute, reluându-se după calmarea spiritelor. Totuşi, în minutul 89, după ce echipa de la Dunăre a înscris, ducând scorul la 4-3, nebunia a izbucnit din nou. Au fost rupte din nou scaune şi s-a iscat o bătaie parte în parte între jandarmi şi fanii oaspeţilor. Forţele de ordine au intervenit dur, folosind, pe lângă bastoane, şi gaze lacrimogene. După ce galeria a fost evacuată, 20 de suporteri s-au ales cu amenzi în cuantum de 4.950 de lei, în urma "lupilor galbeni" rămânând 172 de scaune rupte.

Surpriza Liberty
După meciurile de sâmbătă s-a aflat şi a treia promovată direct în prima ligă. Lângă Universitatea Craiova şi Ceahlăul s-a adăugat şi Liberty Oradea. Cu toate că fotbaliştii au sărbătorit promovarea, echipa bihoreană nu are condiţiile de a evolua în Divizia A şi, cel mai probabil, va fuziona cu retrogradata UTA. La baraj au ajuns Forex Braşov, Unirea Urziceni şi FC Bihor Oradea, meciurile urmând a se disputa pe 10, 14 şi 17 iunie. Din cele trei serii ale Diviziei B au retrogradat 18 echipe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite