"M-aş întoarce!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul italian Cristiano Bergodi susţine că, dintre o ofertă din Italia şi alta din campionatul păstorit de Mitică Dragomir, ar accepta Liga 1. Bergodi se afla ieri după-amiază

Tehnicianul italian Cristiano Bergodi susţine că, dintre o ofertă din Italia şi alta din campionatul păstorit de Mitică Dragomir, ar accepta Liga 1.

Bergodi se afla ieri după-amiază acasă, în Italia. Antrenorul a acceptat să vorbească cu "Adevărul" despre planurile sale, despre fotbalul românesc şi despre impactul pe care-l au în Peninsulă fotbaliştii noştri.

Adevărul: Numele Cristiano Bergodi a fost asociat în ultimele zile cu cel al lui Dinamo. Ştiţi ceva?
Cristiano Bergodi:
Păi, nimic. Am citit şi eu prin presă tot felul de speculaţii, dar pe mine de la Dinamo nu m-a sunat nimeni. Este adevărat că m-aş întoarce cu plăcere în România, acolo unde m-am simţit foarte bine mereu.

- Dar alte oferte aţi mai primit?

- Până acum, doar de aici, din Italia, dar din Serie B şi C, însă au fost doar simple discuţii, nimic concret. Din ţara voastră însă orice ofertă mă face să mă gândesc.

- Adică aţi alege România în detrimentul Italiei?
- Hai să fim sinceri! În Italia sunt la ora aceasta 600 de antrenori, iar echipe vreo 200.

- De Rapid?
- Acolo s-a întâmplat ceva, dar nu mai are rost să revenim. Nu mai sunt supărat pe George Copos, mi-a trecut. Îmi pare rău, pentru că începusem o treabă bună. Totul s-a năruit din cauza acelui eşec, ratarea calificării în grupele Cupei UEFA, deşi am fost scoşi totuşi de o formaţie din Bundesliga (FC Nurnberg).

- Cine va câştiga campionatul în Liga 1?

- E greu de anticipat. Meciul Steaua-CFR (n.r. - din 2 martie) este foarte important. În faţa a 30.000 de spectatori, clujenilor le va fi foarte, foarte greu. Dacă vor învinge, atunci au şanse mari la titlu, dacă nu, le va fi din ce în ce mai greu. Steaua a făcut cele mai bune transferuri acum şi pare foarte solidă. Abia apoi vin Clujul şi Rapidul.

- Cum comentaţi grupa României la Euro?

- Italia mi se pare într-o formă senzaţională. Cu portughezii au făcut instrucţie. Important este însă ca la vară echipa să fie în vână. Campionatul italian este foarte greu, stresant şi nu se ştie ce formă psihică vor avea jucătorii atunci. Nu subestimaţi Olanda! Nu va mai fi aceeaşi echipă din preliminarii.

- Franţa?
- Bună şi ea. Meciul cu Franţa este vital, pentru că e primul. Dar eu cred că greşiţi mult. Presiunea de pe echipa voastră naţională e foarte mare. Lăsaţi jucătorii să meargă în linişte la Euro. Doar aţi catalogat grupa ca una a morţii, nu? Deci nu au nimic de pierdut.

- Mutu?

- Face senzaţie aici. Am auzit că AC Milan a pus ochii pe el. Poate juca fără probleme la orice echipă de top din lume. Este un "fuoriclasse". Şi Chivu e bun, dar întotdeauna atacanţii vor face diferenţa.

>> Am stat destul acasă alături de familie şi copii. Patru luni ajung. Gata! Vreau să antrenez.

Cristiano Bergodi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite