Lyon, creaţia lui Aulas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Franţei este rezultatul unui plan gândit în urmă cu 21 de ani Având în spate o echipă de manageri puternică, adversara Stelei în grupele Ligii Campionilor s-a transformat

Campioana Franţei este rezultatul unui plan gândit în urmă cu 21 de ani

Având în spate o echipă de manageri puternică, adversara Stelei în grupele Ligii Campionilor s-a transformat într-o putere europeană.

Echipa din Lyon este o mai veche cunoştinţă a Stelei. Formaţia din Ghencea a întâlnit-o şi în urmă cu două sezoane în aceeaşi fază a competiţiei.

Atunci, francezii s-au impus fără nicio problemă, scor 3-0, în Ghencea. În retur, în faţa unei echipe compuse din multe rezerve, Steaua a reuşit să obţină un rezultat de egalitare, 1-1. Primul meci cu Lyon este programat în Ghencea pe 21 octombrie.

Cel mai mare merit în ascensiunea fulminantă a lui Olympique Lyon o are preşedintele Jean-Michel Aulas, un om de afaceri care a preluat clubul în anul 1987.

Şi-a propus atunci să facă din Olympique o echipă de prim rang în Franţa şi cu pretenţii europene în maximum 15 ani. Din 2002, Lyon a câştigat toate titlurile de campioană şi a ajuns de trei ori în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Miza pe atac

Punctul forte al lyonezilor este reprezentat de linia ofensivă, cu internaţionalii francezi Karim Benzema şi Sidney Govou, brazilianul Fred şi ivorianul Keita. La mijloc, Olympique se bazează pe cel mai bun pasator al echipei, brazilianul Juninho.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite