Lyon, campioană pentru a şasea oară consecutiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta adversară a Stelei în Liga Campionilor a cucerit titlul în Franţa după ce principala contracandidată, FC Toulouse, a pierdut în faţa lui Rennes Moment istoric pentru echipa care

Fosta adversară a Stelei în Liga Campionilor a cucerit titlul în Franţa după ce principala contracandidată, FC Toulouse, a pierdut în faţa lui Rennes

Moment istoric pentru echipa care domină cu o mână de fier fotbalul francez al ultimilor ani!

Olympique Lyon a cucerit cel de-al şaselea titlu consecutiv, devenind prima echipă din Hexagon care reuşeşte o asemenea performanţă.

În plus, Olympique a stabilit prin cele şase sezoane câştigate cea mai lungă serie de invincibilitate într-unul dintre primele cinci campionate din Europa.

Lyonezii au sărbătorit sâmbătă seară cucerirea titlului, deşi meciul dintre Olympique şi Auxerre a avut loc aseară, după închiderea ediţiei.

Explicaţia este simplă. Principala contracandidată la titlu, FC Toulouse, a pierdut pe terenul lui Rennes şi, astfel, Lyon este campioană indiferent de ce rezultate va
înregistra până la finalul sezonului.

Jucătorii lyonezi au urmărit împreună partida dintre Rennes şi Toulouse, iar portarul Gregory Coupet le-a mulţumit fotbaliştilor echipei-gazdă pentru victoria obţinută şi a declarat că se
simte mult mai relaxat de faptul că a reuşit să câştige un nou titlu de campion al Franţei, cu cinci etape înainte de finalul campionatului.

"La finalul meciului a izbucnit isteria. Ţipete de bucurie, aplauze, felicitări, apeluri telefonice. Cele cinci degete de la o mână nu mai sunt de ajuns pentru a arăta câte titluri consecutive a câştigat Lyon", notează site-ul oficial al echipei franceze.

Keşeru, cu un pas în Ligue II

Echipa atacantului român Claudiu Keşeru, FC Nantes, este foarte aproape de retrogradarea în liga a doua franceză după ce a pierdut cu 4-0 partida disputată pe terenul lui Paris Saint Germain.

"Canarii" se află pe ultimul loc al clasamentului, la o diferenţă de şapte puncte faţă de Nice, ocupanta ultimei poziţii care asigură rămânerea în Ligue I.

Interesant este că FC Nantes a fost ultima campioană a Franţei, în sezonul 2000-2001, înaintea perioadei de invincibilitate a lui Olympique Lyon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite